Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

NİYE YÜKSEK?

Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş.(YEPAŞ), Samsun’da son günlerde artan yüksek elekrik faturalarıyla ilgili bir açıklamada bulundu

NİYE YÜKSEK?
REKLAM ALANI
26 Ağustos 2021 18:02

Genel Merkezi Samsun‘da bulunan YEPAŞ, son günlerde artan elektrik faturalarıyla ilgili açıklamada bulundu. YEPAŞ, elektrik dağıtımını yapan(YEDAŞ) şirket tarafından yapılan ‘okuma termin programlarındaki düzenleme’nin okuma süresini 25-30 gün aşan faturalara yol açtığını duyurdu.

OKUMA SÜRESİNİ AŞAN FATURALAR
“Bölgemiz içerisinde yer alan abonelerin mevsimsel kullanım durumunda olanların haricinde tamamı aylık olarak okunmakta ve elektrik faturaları standart uygulamada 25 – 35 günlük tüketimlere göre düzenlenmektedir” ifadesiyle başlayan açıklamada YEPAŞ, kamuoyuna şu duyuruyu yaptı:

“Ancak Ağustos dönemi içinde okuma işlemini yapan bölgedeki elektrik dağıtım şirketi tarafından, okuma performansını artırmak adına sayaç okuma termin programlarında bir düzenleme yapmış olup bu kapsamda Samsun ilinin bazı bölgelerin de standart sayaç okuma süresini (25 – 35 gün) aşan faturalar oluşmuştur.

SMS İLE BİLGİLENDİRME YAPILIYOR
YEPAŞ olarak okuma süresi standart süreyi aşan müşterilerimize sistemde kayıtlı telefon numaraları üzerinden SMS ile bilgilendirme yapılmakta ve söz konusu faturaların okuma süresinin artmış olması sebebiyle faizsiz taksitlendirme yapabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda gönderilen SMS’e dönüş yapan müşterilerimizin talepleri doğrultusunda faturaları otomatik olarak taksitlendirilmektedir. Sistemde kayıtlı telefon bilgisi olmayan müşterilerimiz ise N Kolay Yetkili İşlem Merkezlerimize başvurmaları halinde aynı haktan faydalanabilmektedirler. Müşterilerimizin işlem yaptırabilecekleri N Kolay Yetkili İşlem Merkezlerimizin adreslerini https://www.yepas.com/destek-ve-iletisim/musteri-hizmetleri-merkezlerimiz/ adresinden öğrenebilirler.

YÜKSEK SICAKLIKLAR DA ÖNEMLİ ETKEN
Okuma süresine bağlı olarak faturaların artmış olmasının yanı sıra Temmuz ve Ağustos dönemleri yüksek sıcaklıklar sebebiyle elektrik tüketiminde rekorlarının kırıldığı dönemler olmuştur. Bölgemiz de de yoğun olarak hissedilen sıcaklıklar sadece klima tüketimlerinde artışlara sebep olmamış tüm elektrikli cihazların tüketimlerinde artışlara söz konusu olmuştur. Bu durumda elektrik tüketimlerinin artmasına, dolayısıyla artan elektrik faturalarına sebep olmuştur.

ZAMLI ELEKTRİK FATURALARI
Ayrıca, bazı müşterilerimizden gelen şikâyetlerde, bu dönemde düzenlenen elektrik faturaların zamlı elektrik tarifeleri üzerinden düzenleneceği yönünde endişe duydukları görülmektedir.Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan ve 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle tüm abone grupları bazında geçerli olan tarifelerde %15’lere varan oranlarda artışlar yapılmıştır. Ancak Elektrik Piyasası mevzuatı gereği, fiyat artışından önceki dönemleri kapsayan tüketimlerin yeni fiyatlarla düzenlenmesi söz konusu olmayıp, faturalar ilk ve son okuma tarihleri arasında geçerli olan elektrik fiyatlarının ortalaması üzerinden düzenlenmektedir.

HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?
Şöyle ki; 15 Haziran – 15 Ağustos dönemi arasında okuması yapılan 60 günlük bir faturanın 15 Haziran – 1 Temmuz arasındaki tüketimi eski fiyattan, 1 Temmuz – 15 Ağustos arasında ki tüketimi ise yeni fiyattan hesaplanmaktadır. Bu konuda müşterilerimizin herhangi bir tereddüt duymasına gerek yoktur. Müşterilerimiz, tüm bu uygulamalar hakkında bilgi almak, talep ve şikâyetlerini 444 55 23 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden www.yepas.com internet sayfamız ve YEPAŞ Mobil uygulamamız üzerinden 7 gün 24 saat bizlere iletebilirler.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.