Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

O BİNA YIKILIYOR!

Samsun’un tarihi mekanlarından biri olan Saathane Meydanı’nda başlayan 2’nci etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar kapsamında 8 katlı Apaydın İş Merkezi de boşaltılıyor

O BİNA YIKILIYOR!
REKLAM ALANI
30 Haziran 2021 18:43

Samsun‘da, Osmanlı mimarisinin önemli eserlerini bünyesinde bulunduran Saathane Meydanı, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeyle yeniden eski cazibesine kavuşuyor. Mimarisi ve kent dokusuyla, içinde barındırdığı Taşhan, Medrese Cami ve Şifa Hamamı ile kentin cazibe merkezlerinden biri olan Saathane Meydanı, yeni konseptiyle turizme kazandırılacak. Birinci etabın tamamlanmasıyla başlayan ikinci etap çalışmaları da devam ediyor. Şifa Hamamı, Taşhan, Medrese ve Büyük Cami ile bütünleşecek proje, tamamlandığında meydan, ticari canlılığına yeniden kavuşacak.

İŞ HANLARI YIL SONUNA KADAR
Saathane Meydanı projesini tarihle buluşma projesi olarak tanımayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “Saathane Meydanı ile ilgili çalışmalarımızı ilk önce zemin döşemeleri ile başladık. Meydanı kullanıma açtık ve şu anda da yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bitki düzenlemelerimiz ile birlikte taş döşemelerimiz de yapıldı. İnsanlarımızın geçiş yolları sağlanmış oldu. Şu anda ise binaların inşaatına başladık. Binalar iki katlı olacak şekilde yapılıyor, temelleri açıldı. Yıl sonuna kadar binaların bitirilmesini planlıyoruz. Anlaşmalarımızı ve sözleşmelerimizi hazırladık” dedi.

Vatandaşların sürekli bilgilendirileceğini söyleyen Albayrak, “Aynı zamanda Saathane Meydanı ile bir bütünlük sağlanması açısından alt yapı çalışmaları sırasında çıkan bulgu noktaları vardı. O bulgu noktalarının da yeniden projelendirilmesi için yeni bir çalışmaya başladık ve şu anda son aşamaya geldik. Buna göre Koruma Kurulu’nun da onayından sonra korkuluklarımızı kaldırarak meydanla bütünlük sağlayacağız. Yeni etap çalışmalarımız kapsamında devam eden projelerimizde de son aşamaya geldik” diye konuştu.

MAVİ BİNA YIKILIYOR
İkinci etap kapsamında kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini de söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Albayrak, Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında 8 katlı Apaydın İş Merkezi binasının da bu ay sonunda boşaltılacağını ve yıkım çalışmalarının kısa sürede başlayacağını belirterek, “Bu bina dışarıdan da bakıldığında Saathane Meydanı ve tescilli binaların algılanabilirliği konusunda ters bir etkisi vardı. Diğer binalar da yıkılınca orada tek başına kaldı. Yapılacak olan binalar ile bütünlük sağlaması için bu 8 katlı binanın da kamulaştırılma işlemleri tamamlandı. Ay sonu itibarıyla da binanın boşaltılma işlemleri tamamlanıp yıkılacak. Bu arada meydanında bütünlüğü Atatürk Bulvarı’na kadar sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.