Dolar 32,5999
Euro 34,7203
Altın 2.497,86
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

ÖĞRENCİLER PANDEMİ DİNLEMEDİ MÜTHİŞ ESERLER ÇIKARTTI

Samsun’un Atakum ilçesinde hizmet veren Atakum Koleji Ortaokulu’nun öğrencileri, korona virüsü pandemisi sürecinde 25 gün süren ‘Ünlü tablolar canlanıyor’ adlı müthiş bir projeye imza attı. Uzaktan eğitim alan öğrenciler, yaptıkları birbirinden güzel 54 eser ile sanatseverlerin gönlünü fethetti

ÖĞRENCİLER PANDEMİ DİNLEMEDİ MÜTHİŞ ESERLER ÇIKARTTI
REKLAM ALANI
25 Haziran 2020 18:53

Çin’in Wuhan kentinde ortay açılan ve kısa sürede Antarktika kıtası hariç tüm kıtalarda 200’ün üzerinde ülkeye yayılan ve 10 milyona yakın insana enfekte olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi insanlığı ölümle tehdit etmeye devam ederken, koronavirüsle mücadele kapsamında eğitimde de kısıtlamalar gidildi. Ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da pandemi sürecini evlerinde geçiren öğrenciler, uzaktan eğitimle öğrenimlerine devam etti.

YILSONU SERGİSİNİ UZAKTAN TAMAMLADILAR
Bu bağlamda Atakum ilçesinde hizmet veren Atakum Koleji Ortaokulu öğrencileri eğitimlerine devam etti ancak hazırlandıkları yıl sonu resim sergilerini pandemisi dolayısıyla açamadı. Kurumda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğçe Külekçi, öğrencilerinin yıl sonu resim sergileri için hazırladıkları eserlerin yarım kalmaması için uzaktan eğitim içerikli ‘Ünlü tablolar canlanıyor’ adlı bir proje hazırladı. Diğer yedi öğretmenin de desteklediği projede öğrenciler, 25 günlük bir sanat maratonu ile hepsi birbirinden güzel 54 eser ortaya çıkardı.

KÜLEKÇİ: HEYECANLARI KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİRDİM
Proje hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğçe Külekçi, “Görsel Sanatlar dersimizde, ortaokul öğrencilerimle gelenekselleştirdiğimiz ve her yıl büyük heyecan ve binbir emekle açtığımız yıl sonu resim sergimizi pandemi dolayısı ile bu yıl açamadık. Atölyemde öğrencilerimin büyük heyecanla başlayıp, yarım bırakmak zorunda kaldığı yüzlerce eser var. Heyecanlarını kaldığı yerden devam ettirmek adına bir online sergi açmaya karar verdim. Pandemi sürecinde, öğrencilerim sanatsal çalışmalarına ailelerini de dahil ederek keyifli vakit geçirdiler. Ortaya çıkan ürünler herkesi çok mutlu etti. Okulumuzdaki öğretmen, öğrenci ve veli birlikteliği her zaman çok güzel ürünler ortaya çıkmasına sebep oldu. Birbirimizden uzakta olsak da iletişimimizin kuvvetli oluşuyla birlikte harika işler ortaya koyacağımıza inancım sonsuzdu. Bu online sergi çalışmalarımız da bunun en güzel örneklerinden biri. Sanatın gücünü şartlar ne olursa olsun bir kez daha vurgulamış olduk. Okul ailesi olarak çok mutlu ve gururluyuz. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerime sonsuz teşekkür ederim. Sanat ayrıştırmaz, birleştirir” diye konuştu.

Haber/Tolga BİRGÜCÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.