Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

OKUDUKÇA ÜRETİRİZ

OKUDUKÇA ÜRETİRİZ
REKLAM ALANI
15 Şubat 2021 14:44

Evet bir çınar ağacının gölgesinde, çınar gibi bir anne.
O yıllardır emeğiyle çalıştığı su değirmeniyle, unuyla, kepeğiyle çalışarak ürettiği bir ömür tükettiği yaşamın hala daha emekle ekmeğinin derdinde. O hala daha üretiyor, ama hiç mi hiç yere bakmıyor. Hala o yıllara meydan okuyan yüreğiyle, hep göklere, o doğanın verdiği heves dolu gözleriyle ileriye ileriye gelecek ümidiyle yaşıyor.
Evet bizde yaşıyoruz. Ama şimdi çalışmak, üretmek zamanı. Her geçen an aleyhimize. Biraz iyi düşünmek ama ileriyi düşünmek, geçmiş sevdalarla hayıflanmamak gerek. Yarın ne yapalım değil, şu an ne yapacağımızı kararlaştırmamız lazım. Ancak bu şekilde var oluruz. Sorun yaratmaktan ziyade, çözüm üretmek lazım. Her şey için, eviniz için, ekonominiz için, oturduğunuz bina için, çalıştığınız iş için, yaşadığınız kent için. Çok zor değil mi bir anda çözüm üretmek, bir anda yeni işler, yeni projeler üretmek.
Peki birde tam tersini düşünelim. Dünyada her gün yeni bir yenilik duyuyoruz. Sosyal medyadan, haber kanallarından. Yeni buluşlara yeni icatlara yeni teknolojilere tanık oluyoruz. Şimdi hemen şunu söyleyeceksiniz eminim. Bu kadar sıkıntının içinde, çoluk çocuk, geçim derdi, zaten sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. Hangi ara düşüneceğiz. Ooff boş ver bulan bulsun, icat eden etsin, biz nasıl olsa bir gün onu kullanırız, ya da satın alırız olur biter. Ama buda çözüm değil. Şunu asla unutmamak lazım. Teknolojiyi yaratan, icatları bulan para değil. Bizim gibi düşünen masum beyinlerdir. O düşünenler aslında, sen ben o biz siz onlar.. hepimiz aslında.
Onun için hepimiz biraz okumalı, biraz araştırmalıyız.
Şunu asla unutmayalım ki, üreten, icat eden o tarihe mal olmuş insanlar hep hafızasını fazlasıyla kullanan insanlardır. Hafızamızı geliştirmenin temelinde işe malesef ki çok okumamız lazım çok çok.

Lütfen çocuklarımızı, gençliğimizi ve kendimizi okumaya teşvik edelim. Ne kadar çok okursak o kadar mutlu yaşarız. Mutluluğunuz daim olsun dostlar. Sağlıcakla kalın.

Okumak sadece okul okumak değil. Hayatta lazım olan, olacak her şeyi okumak araştırmak lazım…

O yıllara yorgun gözlerin, o yıllara meydan okuyan çınar ağacının gölgesinde bir kez olsun soluklanmak için.

Çözüm hepimiz…

 

Hakan TEMUR

VETERİNER HEKİM

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.