Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘ÖLÜMÜN KIYISINDA’ BİR YAŞAM

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 48 yaşındaki Murat Aşçıoğlu’nun beyin damarında yaklaşık 1 santimetrelik baloncuk olduğu ortaya çıktı

‘ÖLÜMÜN KIYISINDA’ BİR YAŞAM
REKLAM ALANI
14 Aralık 2021 17:40 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2021 17:47

Baloncuğa ise Aşçıoğlu’nun 28 yıl önce askerde kafasına isabet eden şarapnel parçasının neden olduğunu söyleyen doktorlar, hastayı ameliyat ederek hayata tutunması sağladı.

28 YIL SONRAKİ GERÇEK
Samsun‘da yaşayan Murat Aşçıoğlu’nun askerlik yıllarında kafasında şarapnel parçası isabet etti. O dönemki müdahale ile yaşama tutunan Aşçıoğlu’nun zamanla başında ağrıları arttı. Ağrılarını sinüzite bağlayan Murat Aşçıoğlu, 28 sene sonra gerçekle karşılaştı. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin hasta yükünü sırtlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Aşçıoğlu’nun tıbbi sonuçlarında beyin damarlarında bir baloncuk olduğu tespit edildi. Doktorlar ise baloncuğun, hastanın geçmiş öyküsünde yaşadığı şarapnel olayı ile ilgili bağlantılı olduğunu belirtti.

‘BALONCUK KANAMALARI ÖLÜMCÜL’
Hasta damarındaki baloncuğun kanamadan kendilerine başvurduğunu ifade eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı ve İnme Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Çetin Kürşad Akpınar, “Hastamızın beyninde baloncuk saptandığı için KBB bölümünden bize yönlendirildi.Hastamızın ise 28 yıl önce şarapnel parçasına bağlı bir kafa travma öyküsü vardı. Muhtemelen ona bağlı olduğunu düşündüğümüz şah damarının kafa iç kısmında neredeyse 1 santimetrelik baloncuk vardı. Beyin cerrahisi ile yaptığımız toplantı sonrası kapalı ameliyat ile müdahalenin daha doğru olabileceğinin kararını verdik. Daha sonra kasıktaki atardamardan girip baloncuğa ulaşarak müdahale ettik. İşlem başarılı geçti.

BEYİN KANAMALARINA MÜDEHALE
Yaklaşık 5 yıldır inme merkezimiz var ve damar tıkanmalarında mekanik trombektomi yöntem ile beyindeki pıhtıyı alıyoruz. Artık beyin kanamalarında da uygun hastalara anjiografik yöntemle müdahale etmeye başladık. Hastamızda oluşan bu tip kanamalar ölümcül oluyor. Bu yaptığımız müdahale ile ölümcül kanama riskini azalttık. Hastanın bu anlamda hayatını kurtarmış oluyoruz. Sigara, hipertansiyon, şeker hastalığı, alkol ve genetik nedenler bunlar damar duvarında zayıflamaya neden olarak bir baloncuk oluşumuna neden olabiliyor” dedi.

KANAMA OLMADAN FARK EDİLDİ
Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vaner Köksal, “Bu hastaya çok teknolojik bir müdahale yapıldı. Tespit edilen baloncuk yapılabilecek en doğru karar ile en doğru şekilde tedavi edildi. Bu tür vakalar ile çok sık karşılaşıyoruz. Daha çok kanayarak geliyorlar. Bu hastamızın şanslı yanı kanamadan fark edilmiş olmasıdır. Bizim burada birlikte çalışma amacımız aslında vasküler patolojilerde iş birliği sağlamaktır” diye konuştu.

‘YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM’
Tedavi edildikten sonra kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyleyen hasta Murat Aşçıoğlu, “Hastaneye gelme sebebim baş ağrısı ve sol ayağım yürüdükçe uyuşmasıydı. Kürşat hocamızın yanına geldik. O da bize anjiyo olmamı, anjiyo olmazsa ameliyat ile açılacağını söyledi. Ben hastalığımı sinüzite bağlamıştım. Maalesef sinüzit değilmiş eskiye dayanan bir damar tıkanıklığı olmuş. Şu anda yeni doğmuş gibiyim. Ağrı, sızı yok. Kafamda bir şey kalmadı” şeklinde konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.