Dolar 32,4183
Euro 34,8378
Altın 2.440,72
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

OMÜ, ‘ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ’NE DOĞRU!

Samsun’da ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u ağırlayan Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversitelerinin ‘Araştırma Üniversitesi’ olma yolunda önemli bir eşiği geçtiğini açıkladı

OMÜ, ‘ARAŞTIRMA   ÜNİVERSİTESİ’NE DOĞRU!
REKLAM ALANI
28 Aralık 2023 17:38

Samsun’a gelen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ) iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında kampüs turu gerçekleştiren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ardından ÖSYM bürosuna geçerek yetkililerden bilgi aldı.

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan ziyaret

‘ÖNEMLİ BİR EŞİĞİ GERİDE BIRAKTIK’
Kampüs gezisi sonrasında Rektör Ünal, Başkan Ersoy’u Rektörlük makamında ağırladı. Görüşmede Rektör Ünal, Üniversitenin hedefleri, hâlihazırdaki ve planlanan projeleri ile akademik faaliyetlerine dair bilgiler aktarırken, Yükseköğretim Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na alınmalarıyla önemli bir eşiği geride bıraktıklarına dikkat çekti. Rektör Ünal, sonraki süreçte ‘Araştırma Üniversitesi’ kimliğine kavuşarak Türkiye’nin araştırma geliştirme (AR-GE) ekosisteminde kilit bir rol almak istediklerini dile getirdi.

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan ziyaret

‘ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ’
OMÜ’nün birçok alanda yaptığı sıçramanın veri ve sonuçlara yansıdığını belirten Rektör Ünal, öğrencilere de kapasite ve dinamizmlerini açığa çıkararak fikir ve projelerini inovatif (yenilikçi) ürünlere dönüştürmeleri adına destek olduklarını vurguladı. Bu doğrultuda AR-GE altyapısı ve araştırmacı insan kaynağına yatırım yaptıklarına işaret eden Rektör Ünal böylelikle sahip oldukları bilimsel ve teknolojik imkânları daha fazla uygulama ve çıktıya dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan ziyaret

Ziyaretin sonunda Başkan Ersoy, OMÜ’nün hatıra defterini imzalayarak düşüncelerini aktardı.
Rektörlükte gerçekleşen ziyarete ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek, ÖSYM Başkan Danışmanı İrfan Özüdoğru, ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Kesgin, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Atsız eşlik etti.

Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.