Dolar 32,5865
Euro 35,0314
Altın 2.459,43
BİST 9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

OMÜ Vakfı Koleji Öğrencileri PORTEKİZ TURUNDA!

Samsun’da Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan tek okul olan OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, hazırlanan bir proje kapsamında Portekiz’i ziyaret etti

OMÜ Vakfı Koleji Öğrencileri  PORTEKİZ TURUNDA!
REKLAM ALANI
10 Mart 2023 19:44

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji öğrencileri, Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) kapsamında hazırladıkları ‘Birlikte STEAM Yapıyoruz’ adlı proje kapsamında Portekiz’in Quarteira şehrini ziyaret etti.

3 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTULAR
7 gün süren ziyaret programında OMÜ’lü öğrenciler, farklı STEAM [Science (Fen Bilimleri), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) Art (Sanat), Mathematics (Matematik)] etkinliklerine katılmak için Polonya, Romanya ve Estonya’dan gelen öğrencilerle bir araya geldi.

‘YENİ PROJELERİMİZ YOLDA’
3 öğretmen ve 6 öğrencinin katıldığı ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan OMÜ Vakfı Koleji öğretmenleri Şengül Çay, Salim Demircioğlu ve Dilek Adsoy Aytaç yaptıkları ortak açıklamada, “Okulumuz öğrencilerinin farklı kültürlerle bir araya gelmeleri ve bu mozaiğe yakından tanık olmalarının verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Amacımız bu hareketliliğin daha çok sayıda öğrencimize ulaşmasını sağlamak. Bu nedenle yeni projelerimiz yolda.” ifadelerini kullandı.

Kültürel ziyaretler, ilginç atölyeler, yeni kurulan dostluklar ve Portekizli ortakların büyük misafirperverliğiyle dolu dolu geçen gezi sonunda Vakıf Koleji öğrencileri Samsun’a keyifle döndü.

HİBE ALMAYA HAK KAZANAN TEK OKUL
Söz konusu proje, Türkiye Ulusal Ajansına yapılan 1202 proje başvurusundan hibe almaya hak kazanan 82 proje içerisinde yer almıştı. Samsun’da Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan tek okul olan OMÜ Vakfı Koleji, kabul edilen Erasmus+ projesi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi 4 önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve bir öğretim modeli olarak tanımlanan STEAM’ın uygulama alanını sanat ile güçlendirdi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.