Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

OMÜ’DE ARBEDE!

Samsun’da OMÜ içerisinde grev kararı alan Tez-Koop-İş Üyesi işçilerin yerleşke içerisinde yürümelerine güvenlik güçleri izin vermeyince arbede yaşandı

OMÜ’DE ARBEDE!
REKLAM ALANI
21 Kasım 2022 19:18

Samsun’da yaklaşık 5 aya yakın zamandır OMÜ ile Tez-Koop-İş şubesi arasında süren Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmelerinden sonuç alınamazken grevlerini sürdüren işçilerin bugün yapmak istedikleri yürüyüş, güvenlik güçlerince engellendi.

OMÜ

‘BU OYUNA GELMEYECEĞİZ’
İlahiyat Fakültesi önünde toplanan işçiler, kampüs içerisinde Yaşam Merkezi’ne kadar yürümek isteyince güvenlik güçleri ve özel güvenlik ekiplerince engellendi. Tez-Koop-İş sendikası Samsun Şube başkanı Tarık Sayın, polis tarafından engellenmeleri üzerine yaptığı açıklamada, “Hani diyorlar ya sendika iyi niyetini ortaya koymuyor diye, bizim iyi niyetimizi burada her şekilde görüyorsunuz. Bizi kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya getirmek istiyorlar. Biz yine de sağduyulu davranıp, bu oyuna gelmeyeceğiz. Kolluk kuvvetlerimiz de yardımcı olarak, burada cevabı yarın sandıkta vereceğiz. Sandıktan grev çıktıktan sonra, bakalım ne diyecekler. O yüzden şimdi burada basın açıklaması yapacağız. Aynı zaman da bizi öğrencilerle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar” dedi.

OMÜ

5 AY GEÇTİ, ANLAŞMA YOK
İşçiler ve onları destekleyen bir grup öğrenci polis barikatını aşamayınca Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi Genel Sekreteri Buket Özden, basın açıklamasında bulundu. Özden şunları söyledi:

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Sendikamız TEZ-KOOP-İŞ arasında yürütülmekte olan 01.07.2022-30.06.2024 yürürlük süreli toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 23 Haziran 2022 tarihinde başlamıştır. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü adına bağlı olduğu işveren sendikası Türk Ağır Sanayii Ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) yürütmektedir. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala anlaşma sağlanamamıştır. Toplu sözleşme sürecinin başından beri sendikamız uzlaşma zemininden vazgeçmemiş, sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için gerekli adımları atmıştır. Ancak Sendikamızın bu süreçte göstermiş olduğu tüm çabalar karşılıksız kalmış, toplu sözleşme görüşmelerinde yasal süre içerisinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Genel Merkez Yönetim Kurulumuz tarafından 11 Kasım 2022 tarihinde grev kararı alınmıştır. Konuyla ilgili yasal tebligatlar dün itibariyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne ve işveren sendikasına yapılmış, grev kararları tüm işyerlerine asılmıştır.”

OMÜ OMÜ

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.