Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

OMÜ’DE ‘TİCARİ’ PATENT!

Samsun OMÜ’de özel bir eğitim kurumu ile ‘Patent Lisans Sözleşmesi’ imzalandı Rektör Ünal, “Bu çalışma bir model olacaktır. Ticari olarak görmüyoruz” dedi

OMÜ’DE ‘TİCARİ’ PATENT!
REKLAM ALANI
14 Kasım 2022 15:27

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özbey ile yüksek lisans öğrencisi Uğur Karakurt tarafından üretilen ‘İçerisinde Dolgu Malzemeleri Bulunan Hafif Köpük Beton Isı Yalıtım Plakası ve Blok Duvar Malzemesi’ başlıklı patent tescilli proje, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Can Eğitim-Öğretim Kurumları sahibi Hasan Özata’nın karşılıklı imzaları atmasıyla resmî olarak ticarileşti.

OMÜ

SENATO SALONU’NDA İMZA TÖRENİ
OMÜ ile özel bir eğitim kurumu arasında ‘Patent Lisans Sözleşmesi’ imzalandı. Senato Salonu’nda düzenlenen imza törenine ayrıca; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan ile Ticarileştirme ve Pazarlama Uzmanı Tayfun Bozkurt, özel eğitim kurumu yetkilileri Yaşar Engin ve Recep Dönmez katıldı.

İmzalardan önce protokolün hayırlı olmasını temenni eden Okan ve Can Eğitim-Öğretim Kurumları sahibi Hasan Özata “Sayın Rektör’ümün nezdinde bu projeye günlerce emek veren Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, Ticarileştirme ve Pazarlama Uzmanı Tayfun Bozkurt ile bütün ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten böylesine güzel bir projenin içinde bulunmaktan ve finans sağlayacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. OMÜ ile bu projeyi uzun süre yürüteceğimiz için de memnuniyetimi ifade etmeliyim.” diye konuştu.

OMÜ

“Burada arzu edilen; bilginin istihdama dönüşmesine imkân sağlamak”
Ardından düşünce ve değerlendirmelerini aktaran Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Burada arzu edilen; bilginin teknolojiye, üretime ve istihdama dönüşmesine imkân sağlamak. Bunu aslında bir ticaret olarak düşünmemek gerekiyor. Bu gelişme eğitim-öğretimin gelişmesine, üretilen bilginin; bölgemizin kalkınmasına, ülkemizin uluslararası rekabet gücüne katkı sağlamasına yol açtığı için önemli. Evet, bu iş birliği çok değerli ama bunu asıl değerli kılan, gelecekle alakalı bir başlangıca ve ümide vesile olmasıdır. Ben sizlere ve ekibimize özel olarak teşekkür ediyorum” dedi.

OMÜ

‘MODEL BİR ÇALIŞMA OLACAK’
Rektör Ünal, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Teknopark’ta olmanızın, sahadaki ihtiyaçları arkadaşlarımıza bildirme noktasında çok ciddi katkıları olacaktır. Çünkü bizim üst düzeyde bir araştırma geliştirme (AR-GE) stratejimiz var. Son 2 yıl içerisinde yüzde 100’ü aşan bir ivme yakaladık ve bu sıçrama literatüre de yansımış durumda. Bu hususta arzu ettiğimiz şudur: Piyasadaki ihtiyaca, soruna, talebe bir şekilde karşılık gelen bilgi üretmek. İşte bu noktada şirketin AR-GE’sini yürütmek ve böylelikle şirketin hızını, verimini, bereketini arttırmak niyetindeyiz. Bunlardan ötürü bu çalışma model bir çalışma özelliği taşıyor, yani ticari olarak görmüyoruz. İnşallah arkasından daha nitelikli ve karşılıklı olarak yarar sağlayacağımız nice ortaklıklara kapı aralar.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.