Dolar 32,5360
Euro 34,9410
Altın 2.433,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

ÖNEMLİ YATIRIM!

Samsun’un Ladik İlçesi’nde genç iş insanı Ferdi Acı tarafından kurulan Orman Ürünleri Fabrikası inşaatında sona gelindi

ÖNEMLİ YATIRIM!
REKLAM ALANI
1 Kasım 2022 15:39

Samsun’un Ladik İlçesi’nde genç iş insanı Ferdi Acı’nın yeni yatırımı olan Orman Ürünleri Fabrikası’nda inşaat çalışmalarında sona gelindi. Fabrika tamamlandığında ilk etapta 30 kişiyi istihdam edecek.

KÜRESEL EKONOMİK KRİZE RAĞMEN
Türkiye’nin ve dünyanın içerisinde bulunduğu ekonomik krize rağmen memleketi Ladik’te yatırımlarına devam eden Ferdi Acı, “İşlerimizi büyütmek, böylece daha çok istihdam imkanı sağlamak gibi bir hedefimiz var. Buna da gücümüz yettiğince ulaşmaya çalışıyoruz. Böylece ilçemizin üzerine çöken umutsuzluk iklimini de dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

PELET YAKITI ÜRETECEK: Orman Ürünleri Fabrikası, faaliyete geçtiğinde, her türlü organik atığın kurutulması, öğütülmesi ve daha sonra sıkıştırılması yoluyla elde edilen yakıt türü ‘pelet’in üretimini de gerçekleştirecek.

‘ÜRETİM VE İSTİHDAM GEREKLİ’
Ladik’in ve bölgenin her şeyden çok daha fazla müteşşebise ve yatırıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden genç iş insanı, “Türkiye’nin bir çok cennet bölgesi kalkınmayı, üretmeyi, istihdam oluşturmayı bekliyor. Her bir girişimcinin bu bilinç içerisinde hareket etmesi halinde hiçbir küresel krizin bizi etkilemesi mümkün olmayacaktır. Bizler de odun, kömür, nakliyat sektörlerinde faaliyet gösteren bir firma olarak daha çok büyümenin, böylece ilçemize, bölgemize daha çok katkı sağlamanın tatlı telaşı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ladikli genç iş insanı Ferdi Acı

YURT DIŞINA PELET İHRAÇ EDECEK
Ferdi Acı, Orman Ürünleri Fabrikası’nda ilk etapta 30 kişiyi istihdam edeceklerini de açıkyayarak, “Fabrikamızda balta, keser, kazma, kürek, fırça sapları, fırınlı tahtalar ve bunun gibi bir çok orman ürünü ile son yılların gözde yakacağı yüksek kalorili pelet üretimi yapılacak. Dünyada yaşanan enerji krizi ile bir bir talep patlaması yaşanan peleti üreterek yurt dışına da ihraç etmeyi planlıyoruz” dedi.

BU YATIRIM UMUDUMUZU ARTIRDI’
Fabrikanın çelik çatı konstrüksiyon, sıva ve çevre istinat duvar işlerini yapan ERT firmasının sahibi genç iş insanı Ersin Ertan da, yeni yatırımla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “İlçede böyle bir yatırımın olması geçekten geleceğe olan umudumuzu artırıyor. Ayrıca değerli yatırımcı Ferdi Acı’nın fabrika yapımında ilçe firmalarını tercih etmesi de güzel ve örnek alınacak bir davranış” diye konuştu.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.