Dolar 32,5328
Euro 34,8363
Altın 2.428,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Özel İdare’den FETÖ’ye himmet!..

Samsun’da FETÖ operasyonları arttıkça, örtbas edilen yolsuzluk, usülsüzlük dosyaları da birer birer gün yüzüne çıkartıyoruz. Bunların sonuncu, Samsun Özel İdaresi’nden FETÖ’ye aktarılan himmet paraları.

Özel İdare’den FETÖ’ye himmet!..
REKLAM ALANI
11 Ağustos 2016 15:31 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2016 15:44

Samsun’da cemaat tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatları başta olmak tüm organizasyonlar için Samsun İl Özel İdaresi’nden de para aktarıldığı ortaya çıktı. Para akışını sağlayan isim ise genel merkezi Samsun’da bulunan FETÖ’cü Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği(KEYDER) Başkanı Ömer Kabaş. Kabaş’ın, o dönem Özel İdare’nin Ar-Ge dairesinin personeli gibi çalıştığı belirlendi. Ömer Kabaş’ın aldığı yolluk ücretleri de belgelendi.

‘YABANCU UYRUKLU KİŞİLERE BURS’ ADI ALTINDA…

Özel İdare tarafından Ömer Kabaş’a ödemeler, ‘Yabancı uyruklu kişilere burslar ve harçlıklar’ başlığı altında ödendi. Bu ödemelerin 2008 yılından beri yapıldığı, elimize geçen belgelere göre ise 2011 ve 2012 yıllarında yoğunlaştığı görüldü.

başkan site

Dönemin KEYDER Başkanı Ömer Kabaş.
2012, SAMSUN ÖZEL İDARE’DE ‘YOLSUZLUK’ YILI!..

2012 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında Samsun, şimdi kapatılan Özel İdare’deki ‘yolsuzluk’ iddialarıyla sarsılmıştı. Aslan Karanfil’in genel sekreter olduğu kurum ile ilgili en önemli iddia, bugün FETÖ’cü olduğu için kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’ne aktarılan 4 milyon lira ile ilgili olanıydı. Özel İdare’ye ait satılan bir yerden elde edilen paranın 8 milyon lirası ortada yoktu. Bu 8 milyon liranın 4 milyon lirası ise, geçmişte cemaate yakınlığı ile bilinen dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın marifetiyle, Canik Başarı Üniversitesi’ne aktarılıyordu. Konuyla ilgili soru önergeleri, ihbarlar, suç duyuruları üzerine dönemin Valisi Hüseyin Aksoy, İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istemiş, Müfettiş Mustafa Çiçek, iddiaların üzerini örtmüştü. Aynı müfettiş, geçtiğimiz günlerde FETÖ operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Eski Samsun Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil de geçtiğimiz günlerde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden el çektirilerek açığa alındı.

site 2 site 3 site 4 site 5 site 6 site 7 sitee

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.