Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

PALAMUT BEREKETİ!

Ordu ve Samsun açıklarında avlanan Fatsalı balıkçılar yüzlerce kasa palamutla limana dönerken, bereketli av hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürdü

PALAMUT BEREKETİ!
REKLAM ALANI
23 Ekim 2022 17:06

Karadeniz’de yeni av sezonunun 1 Eylül’de başlamasıyla ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçıların yüzünü palamut güldürdü. İstanbul başta olmak üzere balıkçıların yeni adresi Ordu ve Samsun açıkları olurken, tutulan palamutlar kasalanarak kamyonla Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiliyor.

PALAMUT

BALIK İÇİN HER GÜN DENİZDE
Son yılların en bereketli avlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen balıkçılar, temmuz aylarında palamudun büyüğü olan torik balığının Karadeniz Bölgesi’ne girerek doğumunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Denizin ısısı ve hareketi ile bu yıl mayanın tuttuğunu ifade eden balıkçılar balık tutmak için her gün denize çıktıklarını söylediler.

PALAMUT

3 TANESİ 100 LİRA
Sezondan memnun olduklarını ve 3 adet palamut balığını 100 TL’ye sattıklarını ifade eden Fatsalı balıkçı Ufuk Aygün, “Denizde bol bereket yaşanıyor. Balık çok çıkınca ister istemez fiyatlara yansıyor. Bizler de kampanya yaparak 3 adet palamutu 100 TL’den satıyoruz. Vatandaşlar kampanyamıza büyük ilgi gösteriyor” dedi.
Tezgahında en çok palamut balığına rağbet olduğunu söyleyen balıkçı Yusuf Aktaş ise, “Palamut balığına talep var ve fiyatları da gerçekten çok uygun. Bu yıl palamudun bol olması fiyatların bu şekilde uygun olmasını sağladı. Vatandaşlar da çok memnun” dedi.

PALAMUT

Vatandaşlar ise fiyatlardan memnun olduklarını ifade etti.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.