Dolar 32,4422
Euro 34,8302
Altın 2.436,47
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

PANCAR EKİMİNDE ‘VEZİRKÖPRÜ’ FARKI!

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, “Vezirköprü, pancar ekiminde lider konumunda” dedi

PANCAR EKİMİNDE  ‘VEZİRKÖPRÜ’ FARKI!
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2023 17:49

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde 2 bin 550 çiftçinin 28 bin dönüm alanda ekim yaptığını ve bu ekimden toplam 170 bin ton civarında pancar beklendiğini belirtti.

Kooperatif Başkanı Saatçı açıkladı

ÇİFTÇİYE ÇAPA VE SULAMA AVANSI
Başkan Mustafa saatçı, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bu yıl 4 il, 10 bölgede tarım müdürlüklerimiz ekim alanlarında 110 bin dönüm şeker pancarı ekimi tamamlanmıştır. Çiftçilerimizin bu dönemde ihtiyaç duyacağı her türlü ayni ve nakdi avans için imkan ve kabiliyetlerimiz sonuna kadar kullanılmış, ‘Çapa Avansı’ daha pancarlar tarlada görülmeden, ‘Sulama Avansı’ ise bölgemizin yoğun yağış almasına rağmen belirli sıra dahilinde ödenmektedir” dedi.

Kooperatif Başkanı Saatçı açıkladı

KOOPERATİFTEN 2 YENİ MAĞAZA
Mustafa Saatcı ayrıca şunları söyledi:

“Bugüne kadar şirketimiz ve kooperatifimizden çiftçilerimize sağlanan ayni ve nakdi avans tutarı yaklaşık 500 milyon Türk lirasına ulaşmış durumdadır. ‘Temlik Kredisi’ kullanmak isteyen çiftçilerimiz için kredi garantörü şeker fabrikamız olmak kaydıyla banka ile anlaşma tesis edilmiştir. Sizlere daha kaliteli hizmet sunabilmek adına Amasya merkez ve Merzifon bölgelerimizde 2 adet yeni satış mağazamız hizmete açılmış, çiftçilerimizle sözleşmeli tohum yetiştirme faaliyetlerine başlanmış, devlet imkanları ve kendi imkanlarımız dahilinde Suluova Hacı Bayram’da son model tohum eleme selektörü hazır hale getirilerek temmuz ayından itibaren hizmete alınacaktır.”

Kooperatif Başkanı Saatçı açıkladı

‘VEZİRKÖPRÜ BİZİ MUTLU ETTİ’
“Özelikle bu sene Vezirköprü bölgelerimizdeki mağazalarımızda ciddi anlamda yenileme faaliyetlerine girişilmiştir” diyen Mustafa Saatçı, şöyle devam etti:

“Vezirköprü bölgemiz Yağcı kantarında Vezirköprü Belediye Başkanlığı öncülüğünde Kaymakamlık ve Ziraat Odası talebi üzerine Mısır Silajlama ve Paketleme imkanı çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm bölgelerimizde olduğu gibi Vezirköprü özelinde pancar ekiminde gelinen noktadan oldukça mutlu olduğumuzu ve Vezirköprü bölgemizin pancar ekiminde lider konuma yükseldiğini belirtmek isteriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.