Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Polisten kurban pazarlarında ‘sahte para’ uyarısı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı önce sahte para olaylarına karşı harekete geçti. Ekipler kurban alım ve satımlarında kalpazan mağduru olunmaması için sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini uygulamalı olarak anlattı.

Polisten kurban pazarlarında ‘sahte para’ uyarısı
REKLAM ALANI
22 Temmuz 2020 18:33 | Son Güncellenme: 22 Temmuz 2020 18:35


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurban pazarlarında bilgilendirme yapıldı. Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’na gelen ekipler broşür dağıtarak sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı. Dolandırıcıların bayram öncesi canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten ekipler, satıcılara sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceği konusunda uygulamalı bilgi verdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren KOM Şube Müdürlüğü’nde görevli Başpolis Memuru Nuri Yılmaz, “Kurban pazarlarında sıkça karşılaştığımız parada sahtecilik konusu ile ilgili vatandaşlarımızı devamlı uyarıyoruz. Buradaki satıcılara ve alıcı olarak gelen vatandaşlarımıza vererek bilgilendirici el broşürleri dağıtıyoruz. Basit yöntemlerle sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunu anlatarak vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz” dedi.

Sahte parayı tespit edebilmek için dikkat edilmesi gerekenlere değinen Nuri Yılmaz, “Sahte parayı tespit edebilmek için birkaç püf nokta var. Parada TL yazısının bulunduğu alan içerisinde hologram vardır. Bu holograma farklı açılardan baktığımızda paranın miktarını belirten rakam grubu çıkar. Bu sahte parada kolay kolay olmaz. Gerçek paralarda olur. Orta kısımda paranın rakam grubunun olduğu bir şerit vardır. Bu şeride de farklı açılardan baktığımızda altın sarısı rengine dönüşür. Bu paranın gerçek olduğu anlamına gelir. Dönüşmez ise sahte olduğunu değerlendirmek gerekir. Yine sol tarafta gerçek paralarda Atatürk figürünün daha silik sahte paralarda ise koyu renkte olduğunu, yine yanında bulunan mevcut paranın rakam grubunu gösteren yazı ibarelerinin olması gerekir” diye konuştu.
Yılmaz sahte parayla karşılaşılması durumunda mevcut paranın muhafaza altına alınması, pazarlardaki görevli ekiplerle irtibat kurularak veya 112 çağrı merkezine bildirimde bulunarak yardım talebinde bulunulması gerektiğini belirtti.
Vatandaşlar ise sahte para ile ilgili yapılan bilgilendirmeden dolayı polise minnettar olduklarını dile getirdi.
Besiciler de yapılan bilgilendirmenin sahte para ile gerçeğini ayırt etmeleri konusunda çok faydalı olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.