Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

PREFABRİK SINIFLAR EĞİTİMİN HİZMETİNDE!

Samsun’da Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından karşılanan, AB/IPA tarafından finanse edilen prefabrik okul öncesi sınıfların açılışı yapıldı

PREFABRİK SINIFLAR  EĞİTİMİN HİZMETİNDE!
REKLAM ALANI
1 Kasım 2022 18:21

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve misyon büyükelçileri Samsun’a bir program düzenledi. Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve misyon büyükelçilerinin Samsun ziyareti kapsamında yapımı Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından karşılanan, AB/IPA tarafından finanse edilen prefabrik okul öncesi sınıflarının açılış töreni de gerçekleştirildi.

BÜYÜKELÇİ LANDRUT’TAN AÇIKLAMA
Proje hakkında bilgi veren Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Bu konteyner sınıfları gezdik. Çocukların bu sınıflardan faydalandığını görmek çok güzel. Erken çocukluk eğitimi, çocukların yaşama en iyi başlangıcı yapabilmeleri açısından çok önemli. Avrupa Birliği olarak da bu projeye verdiğimiz destekten dolayı çok mutluyuz. Tüm Türkiye’de böyle 760 sınıf olacak. Şu anda bütçe 30 milyon euro ama bir 5 milyon euro daha eklenecek. Sınıf sayısı 600’den 760’a çıkacak. 2 bakan yardımcımızın da söylediği gibi proje oldukça önemli” dedi.

‘ERKEN ÇOCUK ÇAĞI’ EĞİTİMİ
Prefabrik sınıflar yapmalarındaki amacı açıklayan UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Paolo Marchi, “Projeye katkı verenlere çok teşekkür ediyorum. Bu projedeki amacımız; Türkiye’deki tüm çocukların erken çocuk çağı eğitim hizmetlerine erişimini sağlamak. AB’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten bu çalışma ortaklıkla birlikte yapılabilecek bir çalışma. Samsun’da burada bulunmamız da bu ortaklığın bir göstergesi. Ayrıca bugün sınıfları gezerek, çocukların bu sınıflarda neler yaptıklarını görme imkanımız da olacak” diye konuştu.

YAKLAŞIK 600 TAŞINABİLİR SINIF
İlk aşamada 600 prefabrik sınıfın oluşturulduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, “AB ve ÜNICEF’e okul öncesi seferberliğinde projemizi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Çok önemli bir çalışma yürüttük. 600 civarında taşınabilir anasınıfı oluşturuyoruz. Bunların bir kısmı yapıldı ve ders başladı. Köy yaşam merkezleri de açıyoruz. Kapalı durumdaki okulları da açıp buraları anasınıfı, ilkokul gerekiyorsa hayat boyu öğrenme için organize ediyoruz. 2 bin civarında okulumuzu açtık” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NDAN KATKI
Avrupa Birliği projelerine katkı sağladıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alphan ise, “Bakanlık olarak istihdam, eğitim, sosyal yardımlar, sağlık gibi alanlarda AB projelerinde planlanmasından izlenmesine kadar katkıda bulunuyoruz. Bu proje de bizim önemli projelerimizden bir tanesi. Erken çocuk eğitimi, çocukların kazandığı melekeler, beceriler, yatkınlıklar açısından hem tahsil hayatını hem de sonrasında çalışma hayatına çok ciddi katma değer sağlıyor. Özellikle MEB’in okul öncesi eğitime sağlamış olduğu okullaşma oranı için de ayrıca müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından büyükelçiler, bakan yardımcıları ve protokol üyeleri prefabrik sınıfta öğrenim gören öğrenciler ile bir araya gelerek ders işlediler. Programa ayrıca Hollanda, Avusturya, Fransa, Belçika, Lüksemburg, Letonya, Romanya, Litvanya, Hırvatistan, Çekya, İrlanda ve Portekiz büyükelçilerinin yanı sıra SGK İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar ile protokol üyeleri katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.