Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘RANDEVU’ krizi!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, 2022 yılının 11 ayında 800 bin kişinin hastane randevusuna gitmediğini açıkladı

‘RANDEVU’ krizi!
REKLAM ALANI
30 Aralık 2022 15:44

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Samsun’da da zaman zaman hastane polikliniklerinden randevu alma sıkıntısı yaşanıyor. Hastalar, muayene olmak istedikleri polikliniklerden randevu almak istediğinde bazen 1-2 ay bekleyebiliyor. Bazı zamanlarda vatandaşların randevu almakta zorluk çektiğini belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç, hastane polikliniklerinden randevu alan 2 milyon 600 bin kişiden 1 milyon 800 bin kişinin randevularına geldiğini, randevu alanların 5’te 1’inin ise randevularına gelmediğini söyledi.

EN ÇOK GELİNMEYEN KARDİYOLOJİ, GÖZ VE CİLDİYE
2022 yılında 11 aylık dilimde randevu alan yaklaşık 800 bin kişinin randevularına gitmediklerinin altını çizen Muhammet Ali Oruç, “Samsun’daki hastanelerimizde yıl boyunca değerlendirmeleri yaptığımız zaman 11 aylık süreç içerisinde yaklaşık 3 milyon 100 bin civarında MHRS randevu kapasitesi açtık. Bu kapasitenin yaklaşık 2 milyon 600 binden fazlası vatandaşlarımız tarafından alınmış oldu. Tabii, geldiğimiz noktada 2 milyon 600 bin randevunun, 1 milyon 800 binden biraz daha fazla olmak üzere vatandaşlarımız randevularına geldiler. Gelmeyen randevulara baktığımızda bunların yaklaşık olarak 5’te 1’inin randevulara gelmediğini görmekteyiz. Bu en çok gelinmeyen poliklinikler de kardiyoloji, göz ve cildiye gibi yoğun olan poliklinikler. Burada alınan randevulara gelmeyecek olan vatandaşların randevularını iptal etmelerini istiyoruz. Bakanlığımız da açıkladı. Randevuyu alıp gelmediği halde iptal etmeyenler 15 gün içerisinde tekrardan randevu alamayacaklar. Erkenden muayene olanların da 15 gün içerisindeki randevusu iptal olmuş olacak. Vatandaşlar, gelmeyecekleri randevularını iptal ederlerse randevu bekleyen vatandaşlar da MHRS’den randevularına alarak çok kısa şekilde muayene olabilecekler” dedi.

‘ÖNCE AİLE HEKİMİNİZE DANIŞIN’
Vatandaşların hastanelerden randevu almadan önce aile hekimlerine danışması gerektiğini ifade eden Oruç, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın randevulara daha rahat ulaşabilmeleri için yaklaşık 50 tane daha poliklinik eklemiş olduk. Son 2 ayda da ilimize 100’ün üzerinde uzman hekim ve 200’ün üzerinde de pratisyen hekim geldi. Burada sağlık hizmetlerimizi daha nitelikli ve rahat şekilde uygulamaktayız. Vatandaşlardan istediğimiz, hasta olduklarında ya da hastalığı takip edeceklerinde öncelikle aile hekimleriyle görüşmelerini istiyoruz. Aile hekimlerimiz ayrıca aile danışmanlarımızdır. Sağlıkla ilgili her türlü iş ve işlemlerimizi aile hekimlerine danışabilir. Aile hekiminin yönlendirmesiyle gereken polikliniklere gidersek hem hastanelerdeki poliklinik yükünü daha rahat bir şekilde halletmiş oluruz. Böylece doğru branşta randevu alarak tedavimizi daha rahat bir şekilde düzenlemiş oluruz”diye konuştu.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.