Dolar 32,5988
Euro 34,7865
Altın 2.496,29
BİST 9.474,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Rekor katılım yaşandı…

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan Türkiye’nin en büyük okçuluk salonunda 810 sporcunun katılımıyla ‘Geleneksel Türk Okçuluğu Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası’ heyecanı yaşanıyor

Rekor katılım yaşandı…
REKLAM ALANI
27 Şubat 2022 13:23

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası, Samsun’un ev sahipliğinde yapılıyor.

FARKLI ŞEHİRLERDEN 810 SPORCU
Türkiye’nin farklı şehirlerinden Samsun’a gelen 810 sporcu hedefi 12’den vurmak için ter döküyor. Şu ana kadar Türkiye’de düzenlenen ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ salon müsabakaları arasında en yoğun katılımın bulunduğu Türkiye şampiyonası renkli görüntülere sahne oluyor. Geleneksel şekilde giyinen sporcular altın madalyaya ulaşmak için yarışıyor.

‘SÜREKLİ BÜYÜYEN BİR CAMİAYIZ’
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz yaptığı açıklamada, “Federasyon olarak Samsun’da 2022 yılının ilk müsabakasını gerçekleştiriyoruz. 2020 yılında salgın nedeniyle ertelediğimiz bir müsabakaydı. 800’ün üzerinde sporcumuz burada mücadele ediyor. Git gide büyüyen bir camiayız. Çok yeni bir federasyon olmamıza rağmen 10 bine yaklaşan lisanslı sporcu sayımız, 500’ün üzerinde kulübümüz ile birlikte Türk okçuluğuna katkı sunmaya, sporcular yetiştirmeye devam ediyoruz. Biz sadece ok ve yay kullanmıyoruz. Bir milletin tarihini, kültürünü, değerlerini, ahlaki ve manevi değerlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Tabii ki bunu yaparken atalarına yaraşır bir nesil olarak Türk okçuluğuna hizmet etmeye gayretliyiz. Geleneksel Türk okçuluğuna baktığımızda modern okçuluktan ayıran birçok özelliği var. Kıyafetlerinden tutun, cihazlarından, okundan, yayından, ritüellerinden kendine ait bazı değerleri ile birlikte Türk okçuluğu bir ok ve yaydan ibaret değildir” dedi.

KASAPOĞLU: EN YOĞUN TURNUVA
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise, “Samsun bir spor şehridir. Onların örneklerinden bir tanesi de geleneksel okçulukta veriyoruz. Geleneksel sporun merkezi de Samsun olması için federasyon başkanımızla beraber görüşmeleri yaptık. Şu anda kalıcı bir alan oluşturabilmek adına girişimlerimizi başlattık. İnşallah geleneksel okçulukta da Samsun’un bölgenin ve Türkiye’nin cazibe merkezlerinden birisi olsun istiyoruz. Geleneksel okçuluk tamamen örf ve adetlerimizi içinde barından bir spor dalıdır. Geleneksel okçuluğa her geçen gün lisanslı sporcuların arttığını da görüyoruz. Şu ana kadar geleneksel okçuluğun salon turnuvalarının en yoğun kalabalıkta olan bir turnuvayı Samsun’da icra ediyoruz” diye konuştu.

Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası, bugün gerçekleşecek final müsabakaları ile sona erecek.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz ve
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.