Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

SAĞLIK EMEKÇİLERİ İSYANDA!

Samsun’da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık sektöründe yaşanan sorunlara dikkati çekti

SAĞLIK EMEKÇİLERİ İSYANDA!
REKLAM ALANI
14 Mart 2022 17:58

Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir basın açıklamasında bulunan SES üyeleri, “Haklarımız, emeğimiz ve sağlık hakkımız için sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, mart ayında mücadeleyi büyütüyor, hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

‘YAŞAM VE YAŞATMAK İSTİYORUZ’
DİYENLERİN MÜCADELESİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Hastanesi önünde bir araya gelen SES üyeleri adına basın açıklamasında bulunan SES Şube Başkanı Aysel ocak, sözlerine, “14 Mart, pandeminin başından beri ‘Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ diyenlerin mücadele haftasıdır. 14 Mart, en temel insan hakkı olan ‘sağlık hakkı’ için halkın sağlığı, emeğimin hakkı diyenlerin haftasıdır” diyerek başladı.

“Önce insan, sonra sağlık emekçisi olan, emeğinin hakkını alamayan, şiddetin her türlüsüne maruz kalan, 24 saat yüreği ağzında, yükü sırtında, liyakatı 2 dudak arasında, güvenliği takdiri ilahiye havale 112’cinin de haftasıdır 14 Mart” diye devam eden Aysel Ocak, ayrıca şu görüşleri de dile getirdi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİ
“Cumhurbaşkanı tarafından hekimlerin emeğini, niteliğini, değerini ve kamusal sağlık hizmetlerini hiçe sayan ‘gidiyorsa gitsinler’ söylemiyle adeta sarsıldık ama şaşırmadık. İşte, sendikal hakları, insan hak ve hürriyetlerini yok sayan bu yönetim anlayışı tam da sorunlarımızın esas nedenidir ve Tıp Bayramı da bu nedenle de bayram olarak kutlanamamaktadır. 14 Mart Sağlık Haftası’nı, ‘Bayram’ olarak kutlayabilmek için bu yıl 14-15 Mart ‘Grev’ haftamızdır. Sağlık ver Sosyal Hizmet Emekçilerinin en acil talepleri derhal karşılanmalıdır.”

İŞTE TALEPLERİ:
SES Şube Başkanı Aysel Ocak, açıklamasının son bölümünde ise taleplerini şu şekilde sıraladı:

• Şiddetsiz ve güvenli bir çalışma ortamı için yeni ve etkili “Sağlıkta Şiddet Yasası” çıkarılsın, mobbing ve baskılar son bulsun.
• Performans, ek ödeme değil, insanca yaşamaya yetecek, yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyacak temel ücret sağlansın.
• 3600’den 7200 kadar kademeli ek gösterge uygulansın
• OECD ortalamasında kadrolu güvenceli personel istihdamı yapılsın. Taşeron çalışma ortadan kaldırılsın.
• Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın. Ceza yönetmeliği kaldırılsın.
• Özgür ve bilimsel çalışma ortamı için meslek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin.
• Covid-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilsin.
• Şehir hastanelerine, özel hastanelere aktarılan teşvik ve bütçeler kamu sağlık kurumlarına aktarılsın
• Her işyerine kreş açılsın, sağlık emekçileri çocukları ile işleri arasında tercih yapmak zorunda kalmasın.
• Asistan Hekimlerin aralıksız çalıştırılmalarına son verirsin.
• Nöbetleri üç günde bire indirilsin nöbet sonrası izin hakları kullandırılsın.
• Yine Asistan Hekimlere dayatılan angaryalar ve uygulanan Mobbinglere son verirsin
• Kamu sağlık kurumları daha demokratik bir yapıya kavuşturulsun.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.