Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Salıpazarı üniversite istiyor

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde Turizm ve Tanıtım Derneği, ilçeye 2 yıllık Fındık Eksperliği Meslek Yüksekokulu(MYO) açılması için harekete geçti

Salıpazarı üniversite istiyor
REKLAM ALANI
7 Ocak 2018 20:52

Salıpazarı Turizm ve Tanıtım Dernek Başkanı Ertan Özcan, “İlçemiz 2 yıllık Fındık Eksperliği Meslek Yüksek Okulunu hakeden, bunun altyapısını kaldırabilecek güçte olan bir ilçedir” dedi.

EN ÇOK ÜRETİLEN ÜRÜN FINDIK

Konuyla ilgili olarak dernek binasında bir basın açıklaması yapan Ertan Özcan, Salıpazarı’nın 1973 yılında belediye, 1987 yılında ilçe olduğunu hatırlatarak, “İlçemiz, 19 bin nüfuslu, arazi yapısı yüzde 80 engebeli yüzde 20 düz arazi yapısına sahip bir ilçedir. Başlıca geçim kaynağı tarımdır. En çok yetiştirilen tarım ürünleri arasında fındık yer alır. İlçemizin yanı sıra ilimizde de en çok yetiştirilen tarım ürününün fındık olmasına rağmen bu ürün ile ilgili ilimizde ne bir enstitü nede bir yüksekokul mevcuttur” dedi.

‘SİYASİLER GÜNDEME ALSIN’

Salıpazarı’nın, Samsun’un ilçeleri arasında gelişmişlik endeksi yönünden 13’üncü sırada bulunduğuna dikkati çeken Ertan Özcan, “İlçemiz, gerek ulaşım gerekse sosyal ve iktisadi yönden son 10 yılda son derece hızlı bir ivme katetti. Samsun ilimizde bizim ölçeğimizdeki bir çok ilçede fakülte ya da MYO bulunmasına rağmen bu konu ilçemizde kamuoyunda gündeme bile gelmemektedir. Salıpazarı ilçemizin bu eksikliğinin ilimiz siyasileri ve idarecileri tarafından bir an önce gündeme alınıp artık somut adımları atma vaktinin geldiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

SALIPAZARI MYO’YA HAZIR

Fındık Eksperliği MYO’nun en yakın Giresun’da olduğunu belirten Özcan, “Bu MYO’nun ilçemizde kurulmasına karar verilirse hem altyapısı kolay hazırlanabilecek, hem de öğrencilerimiz tarafından tercih edilecek bir bölüm olacaktır. İlçemizde kamu kurumları, belediyemiz ve meslek odaları ile STK’ larla birlikte, biz Salıpazarı Turizm ve Tanıtım Derneği yönetim kurulu olarak ‘İlçemize Üniversite İstiyoruz’ diyoruz ve bir an önce siyasilerin ve yetkililerin bu sese kulak vermesini istiyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.