Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Samsun Barosu’ndan açıklama

Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, spekülatörlere tepki gösterdi

Samsun Barosu’ndan açıklama
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2018 20:51

‘İfşa edilsinler..’

Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, döviz ve altın kurundaki artışlar nedeniyle spekülatörlere tepki gösterdi

Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, kendisine ait sosyal paylaşım platformu üzerinden döviz ve altın kurundaki oynamalarla ilgili spekülatörleri hedef alarak sert açıklamalarda bulundu.

 ‘EMEKSİZ ÇOK YEMENİN DERDİNLER’

Başkan Gürbüz yaptığı açıklamada, “Dövizin, altının bu kadar yükselmesi, inmesi, dalgalanması karşısında ‘Zenginin malı züğürdün ağzını yormasın!’ diye susuyorum! Ancak şunu da merak ediyorum. Döviz ve altının bu kadar yükseklerde dalgalanması sonucu birileri zengin oluyor mu? Birileri zenginliğine daha bir zenginlik katıyor mu? Kısaca bu ülkede milyonlar asgari ücrete talim ederken çok küçük bir azınlık hiç emeksiz çok yemenin derdinde mi?” dedi.

 ‘BİR GECEDE ZENGİN OLANLAR…’

Hükümete seslenen Gürbüz, döviz ve altındaki dalgalanmalar sayesinde bir gecede zengin olanlar var ise ifşa edilmelerini isterken, “Bu ülkenin bir ferdi ve kendi sahasında ülkesine, devletine ve milletine karınca kaderince katma değer üretme gayretinde biri olarak bunun sorgulanması gerektiğini ve bunu sorgulamanın hakkım olduğunu düşünüyorum” diye paylaşımda bulundu. Gürbüz paylaşımında ayrıca şunları söyledi: “Allah korkusu, kul hakkı bilinci ve öte dünya inancı olan hiç kimsenin bu vurguna tevessül etmeyeceğine ve buna göz yummayacağına inanıyorum. ‘Ekonomik şartların gereği’, ‘tedbirsizlikler’, ‘dış güçlerin etkisi’ vb gerekçelerle döviz ve altındaki hareketlilik bana bir yere kadar izah edilebilir ve mazur da görebilirim. Ancak döviz, altın spekülatörlüğünü (eğer yapılıyor ise) hiç kimse mazur gösteremez ve bunu yapanlar ile göz yumanları affetmemizi kimse bu milletten bekleyemez. Kısaca hükümetimizden acil tedbirler ve bu sayede var ise daha da zenginleşenlerin ifşa edilmesini bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.