Dolar 32,5250
Euro 34,9518
Altın 2.436,35
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden ÇEVRE DOSTU PROJELER

Samsun, 2050 yılında sıfır karbon salınımı hedefine ulaşarak Türkiye’de öncü olmayı amaçlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehrin çevre dostu projelere verdiği önemi vurguladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden ÇEVRE DOSTU PROJELER
REKLAM ALANI
2 Ekim 2023 14:37 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2023 14:38

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ASELSAN işbirliğiyle yürütülen Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi, Elektrikli Otobüs, Güneş Enerjisi Santrali (GES) gibi yatırımlarla Samsun’un karbon salınımını sıfıra indirmeyi hedefliyor.

LİTYUM PİLLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER
Samsun’da gerçekleştirilen bu çevre dostu projelerle birlikte şehirdeki trafik sorunları da azaldı. Araçların dur-kalk oranının düşmesi, trafikte geçirilen sürenin azalmasıyla birlikte karbon salınımı da belirgin bir şekilde azaldı. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez ultra hızlı şarj özelliğine sahip lityum pilli elektrikli otobüsler Samsun’a kazandırıldı. Bu adım, elektrikli ulaşımın yaygınlaştırılmasında önemli bir adım olarak kaydedildi.

ÇEVRE DOSTU PROJELE

‘TARIMDA LİDER SAMSUN’ HEDEFİ
Samsun’un doğal zenginliklerine sahip olması, tarımsal alanda lider olma potansiyeli ve çevreye duyarlılık, şehri sıfır karbon hedefine ulaştırmak için önemli bir temel oluşturuyor. Başkan Demir’in liderliğindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu vizyonu gerçekleştirmek için çeşitli sektörlerdeki paydaşlarla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede, Samsun sadece Türkiye’de değil, global düzeyde bir çevre lideri olma yolunda ilerliyor.

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR KARARLI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bilgi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak akıllı bir belediye olmanın yanı sıra çevreye de olumlu katkı sağlıyoruz. Elektrikli otobüslerimizle karbon salınımını düşürüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

‘DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUMALIYIZ’
Samsun’un tarımsal alanda da öncü olması gerektiğini vurgulayan Başkan Demir, “2 alüvyon ovasının Samsun’da olduğunu göz önünde bulundurarak doğayı ve çevreyi koruma sorumluluğumuz var. Bu kapsamda, 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfıra indirme hedefimizi sürdürüyoruz. Tüm yatırımlarımızı bu amaca göre şekillendiriyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını belirten Başkan Demir, kendi enerjisini üreten, çevreyi kirletmeyen akıllı yapılar inşa ettiklerini de ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.