Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Samsun Emniyeti Teyakkuzda

Tüm dünya 2018’e veda etmeye hazırlanırken, yılbaşı eğlencileri için fırsatçılar da gözlerini açtı.

Samsun Emniyeti Teyakkuzda
REKLAM ALANI
18 Aralık 2018 15:18

Oluşabilecek olumsuz durumlara karşı Samsun emniyeti teyakkuza geçti.

Sahte içki üretimi ve satışı için Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nden çalışma başlatılırken, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, piyasada fırsatçı firmalar tarafından kalitesiz ve sahte ürünlerin paket halinde tüketiciye sunulacağına dikkati çekip, bilinçli olunması yönünde çağrı yaptı.

Yılbaşı kutlamaları için hazırlıkların yapıldığı son günlerde, fırsatçıların piyasaya inmesinin an meselesi olduğu kaydedildi. Her yıl hazırlanan yılbaşı paketlerine, fırsatçı firmalar tarafından kalitesiz ve sahte ürünlerin eklendiği belirtildi. Samsun’da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların güvenliği için piyasaya sürülmeye hazır bandrolsüz alkollü içecekler için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, tüketicilere yılbaşı eğlenceleri için alacakları paketlere dikkat etmelerini söyledi. Başkan Yaktı, şişirilmiş paket uyarısı yaptı.

EMNİYET TEYAKKUZDA OLACAK

Her özel günde özellikle sahte üretim ve bandrolsüz içki için özel ekiplerle, fırsatçılara göz açtırmayan İl Emniyet Müdürlüğü’nün, 31 Ocak 2018 gecesi de teyakkuzda olacağı belirtildi.

TÜKODER’DEN ŞİŞİRİLMİŞ PAKET UYARISI

TÜKODER Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, ürünlerin ucuz olmasına kanılmaması uyarısında bulunarak, “Paketlenmiş ürünlerin hiç birinisini almalarını önermiyoruz. Kesinlikle alacakları ürünleri az ve öz alsınlar. Sağlıklı ürün almaya dikkat etsinler. Şişirilmiş paketleri almasınlar. ‘Ucuz’ olmasına kanmasınlar. Yılbaşı gecesini kimse hastanede geçirmek istemez. Kendi kendilerini zehirlemek gibi bir durum söz konusu. Yılbaşında eğlenmek ve dinlenmek herkesin hakkıdır, ancak sahte ürünlere karşı dikkatli olunması gerekiyor” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI