Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Samsun esnafından MACRON’a beddua!

Samsun’da Mevlid Kandili nedeniyle gerçekleştirilen kandil simidi dağıtımında esnaf, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a beddua etti.

Samsun esnafından MACRON’a beddua!
REKLAM ALANI
28 Ekim 2020 17:12

Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği ve esnafı ile Semerkand Vakfı Samsun Şubesi katkılarıyla Mevlid Kandili vesilesiyle kandili simidi dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan dağıtım ile Kandil hatırlatılarak vatandaşların Mevlid Kandili için iyi dileklerde bulunuldu. Dağıtım öncesi esnaf İslam’a karikatürlerle yapılan saldırıya tepki gösterdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a beddua edildi.

‘KAHRU PERİŞAN EYLE…’
Ellerini semaya açan esnaf, “Bugün Mevlid Kandili’dir. Peygamber (sav) Efendimizin doğduğu gündür. Bizleri bütün alemleri, dünyamızı şereflendirdiği gündür. Mevlid Kandilleri bizim için anlamlıdır, önemlidir. Fakat bugün şurada toplanışımızla, ellerimizi açışımızla; dünyanın dört bir yanından Firavunların, Nemrutların, Peygamber Efendimize utanmadan, sıkılmadan, çekinmeden dil uzatması sebebiyle bugün biraz daha fazla önemlidir. Biraz daha fazla anlamlıdır. İlahi yarabbi. Senin hidayet vereceğini kimse dalalete düşüremez. Senin dalalete düşürdüğünü de kimse hidayet erdiremez ama sen eğer onlara hidayet vermeyeceksen; utanmadan, pervasızca, aşağılık bir şekilde Peygamberimize dil uzatan bu Nemrutları, bu Firavunları Kahhar ismi şerifinle kahru perişan eyle yarabbi” sözlerine “Amin” dedi.

‘PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALALIM’
Samsun Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın, “Peygamberimizin dünyaya gelişinin 1437. yıl dönümü. Dünyamızın kardeşliğe ve barışa ihtiyacı olduğu bu dönemde Peygamberimizi rahmetle ve özlemle anıyoruz. Dünyanın en önemli dönüm noktalarında biri de Peygamberimizin dünyaya teşrifidir. Ülkemizin huzurlu bir ortamda gelişebilmesi için Peygamberimizin hayatını ve yaşam tarzını tüm alanda kendimize örnek almamız lazım” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.