Dolar 32,5314
Euro 34,9862
Altın 2.434,70
BİST 9.797,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Samsun geleceğe koşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Zihni Şahin, “Büyük başarılarla geçen bir dönemin ardından devraldığımız hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyarak, Samsun’un geleceğini parlatacağız” dedi

Samsun geleceğe koşuyor
REKLAM ALANI
31 Mayıs 2018 00:05

19 yıldır Samsun’u yöneten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zihni Şahin, büyük başarılarla geçen bir dönemin ardından devraldıkları hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Samsun’un en büyük ilçesi Bafra’da başarılı hizmetlere imza atan ve vatandaşların takdirini toplayan Başkan Şahin, buradaki bilgi birikimini ve tecrübelerini şimdi tüm Samsun için sahaya yansıtacak. Başkan Şahin, Samsun’da gerçekleştirilecek ve devam ettirilecek projeleri Milliyet’e anlattı.

YENİ PROJELER YOLDA

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, bayrağı devraldığı Yusuf Ziya Yılmaz’ın 19 yılda önemli bir vizyon ortaya koyarak Samsun’a büyük hizmetlerde bulunduğunu ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirerek, “Türkiye’de marka olmuş bir başkandan teslim aldığımız bu görevin sorumluluğunu bütün hücrelerimizle hissediyoruz. Bize layık görülen bu yeri kesinlikle bir makam ya da mevki değil tam tersi severek yüklendiğimiz çok büyük bir sorumluluk ve görev olarak görüyoruz. Samsun Karadeniz’in en büyük ve gelişmiş, ülkemizin de sürekli gündeminde olan önemli bir metropol. Çok önemli yatırımlar son yıllarda hayata geçirildi ve yine devam eden çok güzel projeler var. Öncelikle Samsunumuz için önemli olan ve devam eden projelerimizi aksatmadan hayata geçirirken kentimize katkı sağlayacak yeni projeleri de planlayıp başlatmak için ciddi bir mesainin içinde olacağız. Bizim çalışma prensibimiz ortak akıl, birliktelik ve insan odaklı hizmet anlayışı. Bu şehrin insanları hangi görüşten, sosyal yapıdan, düşünceden olursa olsun el ele verdiği zaman altından kalkılamayacak hiçbir sorun, aşılamayacak hiçbir güçlük olmaz diye düşünüyorum. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan’ın çizdiği yol ve verdiği güçle birleştireceğimiz hizmet aşkı her türlü zorluğun üstünden gelecektir. Samsun en iyisini hak ediyor ve biz şimdi çok daha fazla çalışarak, gücümüzü birleştirerek kentimizi çok daha iyi yerlere taşımak için var gücümüzle çaba göstereceğiz” diye konuştu.

SEVGİ GÖLÜ HUZUR VADEDİYOR

Samsun, 1950’li yıllarda şehrin önüne liman yapılması ile sırtını denize dönmüş, deniz kenarında olmasına rağmen sahili olmayan tek şehirdi. Çirkin yapılaşmanın yanı sıra, bir suç yuvası haline gelmişti. Bunun da ötesinde liman dünyanın en büyük foseptiği olmuştu. 2001 yılında sahildeki çirkin binalar yıkılarak işe başlanıldı. Liman içi temizlendi; 1200 gemi yükü çamur ve pislik çıktı. Kanalizasyon akışı durduruldu. 8 kilometre uzunluğunda 22 metre genişliğinde bir yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, gezinti ve araç parkuru haline getirildi. Aynı bölgede, denizden hiç kopartmadan 92 dönümlük bir alanda paten pisti, konser alanı, hayvanat bahçesi ve Sevgi Gölü oluşturuldu. Binlerce kişi bu kıyıda balık tutuyor, geziyor ve eğleniyor artık.

kaynak: Milliyet

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.