Dolar 32,2705
Euro 34,7727
Altın 2.406,13
BİST 10.240,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Samsun UMKE 20 YAŞINDA!

Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç, “Samsun UMKE çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgelerinde görev yaptı” dedi

Samsun UMKE   20 YAŞINDA!
REKLAM ALANI
15 Ağustos 2023 15:26

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi olmak üzere toplam 14 ilde görev yaptı. 290 gönüllümüzle sel, deprem, heyelan, çığ gibi yaşamı olumsuz etkileyen olaylarda, hangi koşulda olursa olsun her zaman vatandaşlarımıza uzanan umut eli olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

UMKE

HANGİ KOŞULDA OLURSA OLSUN
7-13 Ağustos UMKE Haftası nedeniyle ve UMKE çalışanları bir araya gelen Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, UMKE gönüllerine teşekkür ederek, “UMKE demek hayat demek, UMKE demek Umut demek. Bizde Samsun UMKE olarak 290 gönüllümüzle sel, deprem, heyelan, çığ gibi yaşamı olumsuz etkileyen olaylarda, hangi koşulda olursa olsun her zaman vatandaşlarımıza uzanan umut eli olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

UMKE

SELDE, DEPREMDE, ASKERİ OPERASYONDA
Samsun UMKE’nin çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde Sinop, Kastamonu, Giresun, Rize, Hatay, Kilis, Mardin, Hakkâri, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye illerinde olmak üzere toplam 14 ilde görev yaptığını ifade eden Müdür Oruç, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan UMKE’nin bu görevlerdeki başarısıyla 20. yaşında ülke için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini, Samsun UMKE olarak da bu tablonun önemli bir parçası olmaktan onur duyduklarını vurguladı.

UMKE

HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYORLAR
Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Bilgin’in katıldığı ziyarette kendilerine verilen görev ne olursa olsun, medikal arama kurtarma ve sağlık hizmeti sunumu faaliyetlerini yerine getirmek için ekiplerin görev tebliğ edildikten sonra dakikalar içinde yola çıktığını belirten Müdür Oruç, vatandaşlara umut olmak için hiç tereddüt etmeden ailelerini ve sevdiklerini arkalarında bırakan UMKE ekiplerimizin her türlü takdir ve teşekkürü hak ettiğini söyledi.

UMKE

Samsun’un aynı zamanda Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum illerinden oluşan 5. Bölge koordinatör il olduğunu, bu illerde 715 UMKE gönüllüsüyle yürütülen faaliyetlerinde yine Samsun ekibi tarafından takip ve koordinesinin yapıldığını belirten Oruç, Samsun’un bu yönüyle de ülkedeki arama-kurtarma faaliyetlerinde önemli bir rolü olduğunu söyledi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.