Dolar 32,4456
Euro 34,7820
Altın 2.440,03
BİST 9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Samsun Valisi Dağlı BUĞDAY HASADINDA!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Bafra Dedeli Tarım Lisesi bahçesinde deneme ekimi yapılan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadını biçerdöverle yaptı

Samsun Valisi Dağlı BUĞDAY HASADINDA!
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2021 20:17

Samsun’un Bafra İlçesi Dedeli Tarım Lisesi’nin bahçesinde deneme ekimi yapılan ata tohumu karakılçık buğdayının hasat törenine Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.

‘TARIM LİSESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
Danışma kurulu üyelerinin ardından konuşan Kaymakam Cevdet Ertürkmen, “Sayın valimizin önderliğinde danışma kurulumuz oluşturuldu ve kendi aramızda ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bafra, Türkiye’nin önemli bir tarım merkezi. Gerek deniz ürünleri gerek tarımsal faaliyetler gerekse yüksek kesimlerden aldığımız ürünlerle yılın 12 ayı tarımsal faaliyetler yaptığımız bir bölge. Dolayısıyla bu sektörün gelişmesi açısından Tarım Lisesi bizim için büyük önem arz ediyor. Ara kalifiye eleman yetiştirilmesi, sektöre sunulması, kendi arazilerinde verimli, yeniliklere açık bir tarım faaliyeti yapılabilmesi için Tarım Lisesinden çıkan öğrenciler bizim olmazsa olmazımız. O yüzden öğrencilerimizi çok önemsiyoruz” dedi.

NİTELİKLİ TARIM VE SANAYİ HAMLESİ

Vali Zülkif Dağlı ise, “Almanya’nın 60-70 yıl önce başlattığı, yine Hollanda’nın 60-70 yıl önce başlattığı meslek liselerinde danışma kurulu sistemini Bafra ilçemizde ilk defa Tarım ve Meslek Lisemizde uygulayacağız. Bu bir hayalle başladı. Yaklaşık 2 ay önce konuşurken bu ortaya çıktı. 5 tane tarım alanında, hayvancılık alanına uğraşan kendi işleri gayet iyi olan, bu konuda da kendilerini kanıtlamış olan iş adamlarımız danışma kurulu üyesi oldu. Sera OSB’miz açılacak. Eğer iş dünyasına tarım da dahil olmak üzere personel ihtiyacını karşılayacaksak, nitelikli bir şekilde tarımımızı, sanayimizi geliştireceksek aynı yolu takip etmek yolundayız” şeklinde konuştu.

Toplantıdan sonra Dedeli Tarım Lisesine geçen Vali Dağlı ve beraberindeki heyet, burada Tarım Lisesi Danışma Kurulu üyeleriyle protokol imzaladı. İmzalanan protokolün ardından Vali Dağlı, biçerdöver ile Tarım Lisesi bahçesinde Bafra Belediyesi iş birliği ile 7 bin metrekarelik alanda ekimi yapılan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadını yaptı.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.