Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Samsun Valisi Orhan Tavlı: ‘GENÇLER DESTEKLENECEK!..’

Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde geleceğin teknolojilerine imza atacağına ve büyük bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi

Samsun Valisi Orhan Tavlı: ‘GENÇLER DESTEKLENECEK!..’
REKLAM ALANI
12 Ekim 2023 20:50

Samsun Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı Ballıca Kampüsü’nde düzenlenen törenle açıldı. 2018 yılında kurulan ve 6 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ile hizmet vermekte olan Samsun Üniversitesi’nin hem doğrudan halka verdiği hizmetler hem de akademik alanda elde ettiği başarılarla şehre değer kattığını belirten Vali Orhan Tavlı, Samsun’un 2022 yılında dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Fuarı TEKNOFEST’e başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VE TEKNOFEST
Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nin TEKNOFEST’e çok önemli katkılar sunduğunu da belirten Tavlı, “Şu an içerisinde bulunduğumuz Ballıca Kampüsü’nde TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalara ev sahipliği yapan Samsun Üniversitemiz, Milli Teknoloji Hamlesi seferberliği çerçevesinde ülkemizde özellikle savunma sanayi alanında atılan stratejik adımların başta havacılık, uzay ve teknolojileri alanlarında donanımlı gençlere ihtiyacı artırdığı bir dönemde çok önemli bir misyon üstlenmiştir” dedi.

Samsun Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın Türkiye Yüzyılının Yıldızı Milli Teknoloji Hamlesi konulu açılış dersiyle başladı.

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU
Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli İHA/SİHA’ların öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar’ın adının yaşatıldığı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde yetişen gençlerin oluşturduğu Samsun Üniversitesi Samsun Roket Takımı’nın, bu yıl Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te önemli başarılar elde ettiğine dikkat çeken Vali Tavlı, “Özdemir Bayraktar’ın hatırasına projeleri, çalışmaları ve azimleriyle sahip çıkarak şehrimizi ve bizleri gururlandıran geleceğimizin teminatı bu gençlerimizin Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde geleceğin teknolojilerine imza atacağına ve büyük bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu doğrultuda bizler de onları eğitim ve proje anlamında her zaman desteklemeye ve altyapı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HALUK BAYRAKTAR DA KATILDI
Törene ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş dünyasından temsilciler ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.