Dolar 32,2711
Euro 34,7607
Altın 2.414,66
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Samsun Ziraat Odası Başkanı’ndan önemli açıklamalar!

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin fındık alımının üreticiyi rahatlattığını belirten Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, TMO’nun fındığa müdahalesinin üretici için güvence olduğunu söyledi

Samsun Ziraat Odası Başkanı’ndan önemli açıklamalar!
REKLAM ALANI
18 Haziran 2017 22:57

Fındıkta bu yıl rekoltenin düşük olabileceğini ifade eden Hasan Tütüncü, rekoltenin az olması durumunda fiyatların yüksek olacağını söyledi.

“REKOLTENİN DÜŞÜK OLMASI BEKLENİYOR”

Hava şartlarından dolayı fındık rekoltesinin düşük olabileceğini belirten Tütüncü, “Yükseklerde fazla fındık yok. Hava şartlarından dolayı biraz yanma oldu. Bu nedenle fındık rekoltesinin düşük olması bekleniyor. Rekoltenin düşük olması fiyatların biraz daha yükselmesi demektir. Çiftçimizin temsilcisi olarak fındık fiyatlarının yüksek olmasını bekliyoruz” dedi.

“BU SENE DAHA GÜZEL OLACAK”

2016 yılında fındık üreticisinin fiyat olarak biraz mağdur olduğunu belirten Tütüncü, “Devletimiz geçen yıl fındık üreticisinin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak için TMO’ya fındık alımı gerçekleştirdi. TMO hala açık ve fındık alımı devam ediyor. TMO 10-10,5 TL gibi bir fiyattan fındığı alıyor. Ürününü getiren çiftçiden yüzde 10’a kadar fire düşünü düşmüyor. Sadece yüzde 2 stopajla çiftçimizin elinden alıyor. 2017’de de TMO’nun fındık alımı bekleniyor. TMO’nun fındık alımı devam ederse bu senenin daha güzel olacağını düşünüyoruz. 2017’de rekoltenin almasına karşın fiyatların daha yüksek olmasını bekliyoruz. Tabii TMO’nun fındığa müdahalesi üreticimiz için güvence” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.