Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Samsun’da 10 Kasım törenleri CHP’den ÇOK SERT tepki ‘SAYGISIZLIK…’

CHP Atakum Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yasin Sarıkaş, Samsun Onur Anıtı’nda gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Töreni’nde protokol üyelerinin ‘Zamanlama Skandalı’na yol açtığını öne sürdü

Samsun’da 10 Kasım törenleri  CHP’den ÇOK SERT tepki  ‘SAYGISIZLIK…’
REKLAM ALANI
10 Kasım 2020 16:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yasin Sarıkaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’inci yıl dönümünde Samsun’da gerçekleştirilen anma töreninde ‘zamanlama skandalı’ yaşandığını söyleyerek protokol üyelerini halktan özür dilemeye çağırdı.

GARNİZON KOMUTANI’NA ELEŞTİRİ
“Samsun Onur Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi anma programında, hiç kimse tarafından kabulü mümkün olmayan bir saygısızlık yaşandı” ifadelerini kullanan CHP Atakum Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yasin Sarıkaş’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

“Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığının simgesi, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin önderi, ebedi Başkomutanımız ve eşsiz devrimci Ulu Önder GaziMustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 82. yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Samsun Onur Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi anma programında, hiç kimse tarafından kabulü mümkün olmayan bir saygısızlık yaşandığına hep beraber tanık olduk. Bağımsız bir vatanda hür bireyler olarak nefes alabiliyor olmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü anısına, Milli Mücadele’nin ilk adım kenti olan Samsun’daki resmi anma programında, saatler 09.05’i gösterdiği sırada Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, saygı duruşunda bulunmak yerine siren sesleri arasında anıta çelenk koymuştur. Bu sırada alanda bulunan yurttaşların, saygı duruşu hatırlatmalarına karşın çelenk sunumuna son verilmemiştir.”

‘VALİ VE BAŞKAN DEMİR GEÇ GELDİ’
Vali Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir’in törene geç katıldığını da öne süren Başkan Sarıkaş, şöyle devam etti:

“Bu olayın ardından Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın emriyle ikinci kez siren çalınarak mükerrer bir saygı duruşu gerçekleştirilmiştir. Programa göre, saat 09.00’da anıta çelenk konulmasıyla başlaması planlanan törene Samsun Valisi Zülkif Dağlı geç katılmış, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, kent protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşları yağmur altında bekletmiştir. Bunun yanı sıra AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de törene vaktinde gelmemiştir. Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onu yaşatan devrimlerini korumak, Türk Milleti’ni ileri taşımak hepimizin en onurlu görevi, görevden öte sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize olduğu kadar biz gençlere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Tüm ulusun ortak hassasiyeti olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına yapılan bu saygısızlığı kabul etmediğimizi belirtir, Atatürk’ün mirası olan kamu idarelerini temsil eden sorumlularının Samsun halkı ve Türk Milleti’ne karşı özür borçlu olduğunu hatırlatmak isteriz. Unutulmamalıdır ki Atatürk’ün aziz anısına sahip çıkmak için tören alanlarında fiziken bulunmak yetersizdir. Aslolan, bedenen orada bulunmanın yanı sıra Atatürk’ün fikri mirası ile ruhen ve manen bütünleşmektir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.