Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Samsun’da 25 bin kişiye iş imkanı 

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın  yeniden açılması için düğmeye basıldı

Samsun’da 25 bin kişiye iş imkanı 
REKLAM ALANI
30 Aralık 2019 18:36

Hedef yerli ve milli sermaye

Samsun Valisi Osman Kaymak; Çarşamba, Tekkeköy, Ladik, Kavak, Bafra, 19 Mayıs ilçelerinde, en az 150 bin ton pancar ekimi yapmasıyla birlikte Çarşamba Şeker Fabrikası’nın 2020 yılında yeniden üretime başlayacağını söyledi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 8 yıldır çalıştırılmayan artık makinaları paslanan ve atıl bir durumda bulunan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın  yeniden açılması için düğmeye basıldı.
Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında düzenlenen toplantıda, çiftçinin Çarşamba, Tekkeköy, Ladik, Kavak, Bafra, 19 Mayıs ilçelerinde, en az 150 bin ton pancar ekimi yapmasıyla, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın 2020 yılında yeniden üretime başlayacağı ifade edildi.
Çarşamba Şeker Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı sunumda, şeker pancarı üretiminin işgücü ve istihdam sağladığı, yılda 350 bin ailenin ülke genelinde şeker pancarından gelir elde ettiği ve şeker fabrikalarında 25 bin kişiye istihdam oluştuğu aktarıldı.

HEPİMİZ HEYECANLIYIZ
Türkiye’nin kalkınması için şeker fabrikalarının önemli olduğunu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Eğer sizler isterseniz burası çalışacak. Daha çok üretmek durumundayız. Bütün bu çabaya rağmen bizler 150 bin ton pancarı üretemezsek yarın bu fabrika çalışmaz. Ben üreticinin tekrar pancar üreteceğine inanıyorum. Fabrikayı sanki yeniden açmış gibi hepimiz heyecanlıyız” dedi.

ÜRETİME VE ÇİFTÇİMİZE KATKI
Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçebilmesi için çiftçilere büyük iş düştüğünü ve 150 bin ton şeker pancarına ihtiyaç olduğunu söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Çarşamba Şeker Fabrikası, istihdama, üretime ve çiftçimize katkı sağlayacak. Bundan sonra çiftçiye büyük görev düşüyor” dedi.

HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM
2020 yılında Çarşamba Şeker Fabrikası’nı faaliyete geçirmek istediklerini söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çiftçinin şeker pancarı ekmesi için, gerekirse köy köy gezmeyi, yeniden insanları şeker pancarını ekmesiyle alakalı ne yapılması gerekiyorsa emrinizdeyim. Üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım” diye konuştu.

HEDEFİMİZ YERLİ VE MİLLİ SERMAYE GÜCÜ
Türkiye’de şeker pancarı üretimin yeniden canlanması için çalışmaların başladığını ve Çarşamba Şeker Fabrikası’nın tekrar üretim yapabilmesi için çiftçileri bilgilendiren Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Yücel, “Çiftçilerin, 8 yıldır çalışmayan fabrikanın ihtiyacı olan yeterli miktardaki pancar üretimini sağlamaları halinde biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hedefimiz yerli ve milli sermayemizi gücü ve en büyük paydaşımız olan çiftçilerimizle birlikte şirketimizin sektördeki konumunu daha da güçlendirmek dedi.

Toplantıya; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Yücel, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, ilçe ziraat odası başkanları, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.