Dolar 32,4839
Euro 34,9514
Altın 2.439,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SAMSUN’DA ‘ARAZİ’ İSYANI!

İlçede geçtiğimiz hafta Yağınözü Mahallesi’nde başlayan ‘Arazi Toplulaştırma’ işlemine yönelik itirazlar bu hafta da Adatepe Mahallesi’nde yaşandı

SAMSUN’DA ‘ARAZİ’ İSYANI!
REKLAM ALANI
8 Eylül 2021 16:39

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde ‘Arazi Toplulaştırma’ çalışmalarına yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Geçen hafta Yağınözü Mahallesi sakinlerinin ardından bu kez de Adatepe Mahallesi sakinleri, adeta isyan ederek ekiplerin çalışmalarına müdahale etti.

‘JANDARMA COP KULLANDI’ İDDİASI

Sabah saatlerinde çalışma yapılan alanda toplanan Adatepe Mahallesi sakinleri, tepkilerini ortaya koyunca jandarma müdahale etmek istedi ancak sonuç alamadı. Çıkan arbedede jandarma ekipleri bazı Adatepe Mahallesi sakinini gözaltına alınca, olaylar gelişti. Burada vatandaşlar jandarmanın cop kullanarak kendilerine müdahale ettiğini iddia etti.

 

CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTILAR

Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz ile görüşmek isteyen Adatepeliler, İlçe merkezine geldiklerinde kaymakamın yerinde olmadığını öğrenince bu kez trafiği kapatma eyleminde bulundu. Bir grup mahalle sakini, Hükümet Konağı’nın önünde Kaymakam Kudret Kurnaz’ı beklemeye başladı.

MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR ORADAYDI

Bu esnada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilçeye gerçekleştireceği gezi programı için hükümet konağında bulunan Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, vatandaşlarla görüştü. Yaşar, yaşanan sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Bedri Yaşar, bir süre sonra makamına gelen Kaymakam Kudret Kurnaz ile bir araya geldi.

EKİLİ TARLALAR BİR ARAYA GETİRİLECEK

Arazi toplulaştırmasına karşı çıkan Adatepelilerden bir gruq daha sonra Kaymakam Kurnaz ile görüştü. DSİ yetkililerinin de yer aldığı görüşmede yer alan mahalle saini Bekir Teber, “Bu işlem Gümüşhacıköy’de de, Boyabat’da da uygulanacak. Her 2 ilçeye 10’ar kişilik ekipler halinde gidilecek ve yapılacak işlemler yerinde görülecek. Herkesin ektiği tarlaların bir araya getirilmesi için yardımcı olunacak. Burada en önemli sorun tapusuz tarlaların bir araya getirilmemesi” dedi.

Toplulaştırma mağduru vatandaşlar, yaşanan tartışmaların ardından mahallelerine geri döndü.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.