Dolar 32,5215
Euro 34,7523
Altın 2.493,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

SAMSUN’DA BULUŞTULAR!

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda kadın girişimciler başarı hikayelerini paylaştı

SAMSUN’DA BULUŞTULAR!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2023 15:19

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, kadın girişimciliğinde fark oluşturmuş başarı hikayelerinin anlatılacağı, “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Samsun Buluşması” etkinliği, TSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Meclis Salonu’nda yapıldı. Etkinlikte kadın girişimciler başarı hikayelerini diğer kadınlarla paylaştı.

SAMSUN'DA BULUŞTULAR!

Sezen Sungur SARAL

YERLİ AKILLI TELEFON ÜRETİMİ
Yılda 2 milyon adet olan üretim kapasitelerini arttıracaklarını ifade eden Sezen Sungur Saral, “Şirketimizi 2010 yılında kurduk. İlk önce e-kitabı Türkiye’ye getirmek için açıldık. Sonrasında şirketleştik e-kitap okuyuculardan tabletlere tabletlerden akıllı cep telefonlara geçiş yaptık. 2016’da yerli üretime geçmek için çalışmalara başladık. Bu süreçte birçok kaz yılın kadın girişimcisi seçildim. Sonrasında stratejik yatırım almayı başardık. Samsun’da bir üretim tesisi açtık. 2018 yılında resmi açılışımızı yaptığımız tesiste bugün yılda 2 milyon adet civarında üretim yapıyoruz. Talep hızla artıyor. Ballıca Kampüsü’ndeki eski tütün hangarları bizlere üretim tesisi olarak devlet tarafından yardım edilerek verildi. Hangarların içerisinde 389 çalışanımızla Türkiye’nin en büyük yerli akıllı telefon üreticisi olarak üretim yapıyoruz. Cep telefonunun yanı sıra tablet, akılla saat, çocuk saati ve robot süpürge gibi farklı ürünler üretiyoruz” dedi.

SAMSUN'DA BULUŞTULAR!

‘HEDEFLERİMİZ HİÇ BİTMİYOR’
2023’te 20 ülkeye ürün ihraç eder duruma gelmek için kapasite arttırdıklarını da dile getiren Sezen Sungur Saral, “Çok yakın zamanda üretim kapasitemizi 6 katına çıkartacağız. O zaman şu anda 5 ülkeye olan ihracatımızı arttıracağız. Sadece elektronik eşya üretimi değil, sürdürülebilir kalkınma hedefine de hizmet etmeye çalışıyoruz. ‘Kızlar-Kodlar’ gibi birçok proje de üretiyoruz. Hedeflerimiz hiç bitmiyor. Kendimizi yeniliyoruz. Yurt dışı pazarlarımızı 2023’te 20 ülkeye çıkartmak istiyoruz. Bu da kapasitemizle çok alakalı. Henüz iç pazarın talebini doldurabilmiş değiliz. Umuyorum ki gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

SAMSUN'DA BULUŞTULAR!

Kerem TÜFEKÇİ

GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ EKONOMİ
Kadınların ekonomiye girmesi ile ekonominin daha da iyi olacağını vurgulayan Samsun TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz ise şunları söyledi:

“Kadınlar olarak sahip olduğumuz yeteneklerimizin, bakış açımızın, güçlü enerjimizin, daha iyi bir dönüşüme fayda sağlamaya muktedir olduğunun farkındayız. Kadın girişimci sayısı arttıkça kendimizi daha da sorumlu hissediyoruz. Tabii, kadın girişimciliğinin önündeki engellerin farkındayız. Özellikle finansa erişim, pazara erişim, network eksikliği, bilgiye erişim, yeterli mentörlük desteklerinin olmaması ve ilham verici rol modellerin çok tanıtılmaması gibi etkenler var. Kadınları sosyal ve ekonomik olarak güçlendirmeden girişimci yapamayız. Biliyoruz ki, kadınlar güçlendikçe ekonomi iyileşecek, kadın girişimciliği yaygınlaştıkça ve kadın istihdamı da arttıkça ekonomik ve sosyal olarak güçleneceğiz. Burada kritik olan kavram: dayanışma. Biz bugün kadın girişimciliğine ilişkin olarak 2000’li yılların başından daha farklı rakamlarla karşı karşıya geldiysek kadın girişimci topluluklarının payı çok büyük.”

SAMSUN'DA BULUŞTULAR!

NENE HATUN’DAN SABİHA GÖKÇEN’E
Ekonominin içerisinde daha çok kadın girişimci olması gerektiğini belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi ise, “Biz Türk kadının ne kadar güçlü, ne kadar azimli ve kararlı olduğunu biliyoruz. Biz bu gücü Nene Hatun’da da gördük, Sabiha Gökçen’de de ve şükranla andığımız daha nicelerinde. Bugün de bu güce inanmış ve fark oluşturan kadınların başarı hikayelerini dinledik” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, katılımcılar ile konuşmacılar arasındaki soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

SAMSUN'DA BULUŞTULAR!

Mihriban AKYÜZ

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.