Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Samsun’da CAMİ kundakçısı KUR’AN-I KERİM’LERİ YAKMIŞ!..

Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde bir cami kundaklanırken, 2 camide de kundaklama girişiminde bulunuldu

Samsun’da CAMİ kundakçısı KUR’AN-I KERİM’LERİ YAKMIŞ!..
REKLAM ALANI
25 Ekim 2023 16:26

Samsun’un Bafra İlçesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, ilk olarak 19 Mayıs İlçesine gelen bisikletli bir kişi, ikindi namazında cemaatin arasına karıştı. Burada camiyi yakmaya çalışan kişiyi cemaat uzaklaştırdı.

ÖNCE 19 MAYIS, ARDINDAN BAFRA
Ardından yakındaki Bafra ilçesine bağlı Taşköprü Afurcuk Camii’ne giden kundakçı, imamın kullandığı odaya girerek Kur’an-ı Kerimleri ateşe verip, odayı kilitleyerek kaçtı. Cemaatin yardımı ile itfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangında camide büyük hasar meydana geldi. Ardından Bafra Üçpınar Köyü Merkez Camii’nin kapısını yakmaya çalışırken imam tarafından fark edilen şahıs, kaçarak kayıplara karıştı.

3 CAMİYİ YAKMAYA KALKIŞTI
Büyük maddi zarar oluşan Taşköprü Afurcuk Camsi cemaatinden Arif Yılmaz, “Camimizi kundakladılar. Nasıl bir zihniyet bunu yaptı bilmiyorum. En kısa zamanda yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. İlk kez köyümüzde böyle bir şey oldu. Yapan kişiyi tanımıyoruz. Yörükler’de bir camiyi kundaklayamayınca Taşköprü Camimizi yaktı. Buradan sonra da Üçpınar’daki camiyi yakmaya gitmiş. Camideki Kur’an-ı Kerimlerimizi yakmış” dedi.

‘İTFAİYE GELENE KADAR
MÜDAHALE ETTİK’
Yangını görüp müdahale eden cemaatten İsmail Hacıoğlu, “Yatsı namazına geldiğimde bir duman gördüm. Caminin camları kırılmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştım ama kilitleyip kaçmış. Camideki Kur’an-ı Kerimleri yakmış, her şeyi ateşe vermiş. Hoca ve mahalleliye haber verdim. Vatandaşlarla birlikte itfaiye gelene kadar yangına müdahale ettik” diye konuştu.

İlk defa köylerinde böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade eden Ayhan Şen ise, “Yangının çıktığı yer hocanın öğrencilere ders verdiği ve dinlendiği yer. Yangın, caminin içerisine de biraz sıçramış. Büyük bir maddi zarar oluştu. Bu caminin yanı sıra 2 camiyi daha kundaklamaya çalışmış. Oralarda başarılı olamamış. Daha sonra da kaçıp gitmiş” dedi.

Olayla ilgili jandarma ekipleri çalışma başlattı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.