Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

SAMSUN’DA ‘CEVAT ÖNCÜ’ RÜZGARI!

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim kampanyası kapsamında kentteki farklı kesimlerle buluşmaya devam ediyor. Öncü, geniş bir yelpazede projelerini paylaşıyor

SAMSUN’DA ‘CEVAT ÖNCÜ’  RÜZGARI!
REKLAM ALANI
8 Ocak 2024 19:35 | Son Güncellenme: 9 Ocak 2024 15:43

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim çalışmaları kapsamında pazar yerlerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Sıcak ve samimi bir şekilde geçen sohbetlerde pazarcı esnafı ile tek tek ilgilenen Cevat Öncü, ulaşımdan tarıma, kentsel dönüşümden kültür sanata kadar birçok konuda projelerinin olduğunu dile getirdi.

HESAPSIZ YAPILAN OTOPARKLAR
Şehir Hastanesi’nin yapıldığı bölgedeki ulaşım probleminden, yapılan otoparklara kadar hesapsız hareket edildiğini vurgulayan Öncü, “Gelişmiş ülkelerde Saathane Meydanı gibi Mecidiye gibi yerlere artık hiç araç sokulmuyor. Bırak sen otopark yapmayı, ‘bisikletle yaya girecek’ diyor buralara. Bir yere hesapsız şekilde otopark yapmak, oraya araç davet etmek anlamına geliyor” dedi.

RAYLI SİSTEM İLE İLGİLİ PROJE
Kendi projelerinden de söz eden Cevat Öncü, “Raylı sistemin başına, ortasına büyük otoparklar yapıyorsunuz, aracınızla oraya geliyorsunuz. Uygun bir şekilde pahalı olmayan şekilde bırakıyorsunuz. Havaalanına bıraktığınız gibi R sistemle gidiyorsunuz, akşam geliyorsunuz tekrar aracınızı ya da bisikletinizi oradan alıyorsunuz. Yani problemi oluşturmamanın yönüne gideceğiz” ifadelerini kullandı.

DEPREM MASTER PLANI HAZIR
Deprem konusuna da değinen Cevat Öncü şunları söyledi:

“Hükümet diyor ki “Özellikle Büyükşehirlerde yeteri kadar toplanma alanı var. Kağıt üstünde yazmış işte bir parka, burası deprem toplanma alanı. Ya orası depremde ayakta durma alanı. Ne kadar durabilirsin? Yağmur yağıyor, kış soğuk, tuvaleti hazır değil, beslenmesi ile ilgili en ufak bir çalışman yok. ‘Bakalım şu kadar adam alır, bütün mahalle burada durur’ Depremde İstiklal Marşı okur gibi ayakta mı duracak insanlar? Altyapısı olmayan bir deprem toplanma alanı olmaz. Bizim deprem master planımız hazır. Samsun’da toplanma alanı olarak belirlenecek bölgelerin altyapısı yapılarak, tuvalet, aşevi ve çadır kurulumu gibi ihtiyaçlara cevap verecek tüm alanlar hazırlanacak.”

SAMSUN FUARINA KAVUŞACAK
Kültür sanat anlamındaki hedeflerinden de bahseden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Eskiden Samsun Fuarı vardı. Sanatçılar, yazarlar gelirdi. Çevre iller buraya akın ederdi. Ticarete, sosyal hayata katkısı olurdu. Samsun’a tekrar fuarı kazandıracağız. Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri dolu dolu yaşatılırdı. Bunu da yok ettiler. Samsun’un Uluslararası Halk Dansları Festivali vardı. Ne oldu? Kültür sanat anlamında da çok büyük bir yozlaşma var. Samsun’un unutturulmaya çalışılan bu 19 Mayıs şehri değerlerini mutlaka geriye getirecek, kentin sosyo-ekonomik hayatına ve sanat hayatına mutlaka dokunacağız” ifadelerini kullandı.

DERTLERİ YIKMAK, BETONLAŞTIRMAK
Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı projesine de değinen Cevat Öncü, “Cumhuriyet Meydanı’nda kamulaştırma var. İşte proje dediniz, orada iş hanları var, yüzlerce ofisin bulunduğu yer. Özel İdare eski binası yıkılacak, divan pastanesi yıkılacak. Belediyenin bu yıkım projesini kesinlikle yeniden ele alacağız. Site camisini yıkıyor. Oda başkanlığını yeni bıraktığım dönemde bana da söylemişti, ‘Orayı yıkacağım ama göreceksin daha iyisini yapacağım’ diye. Hep bir yık yap anlayışı var ya. Orada bir cami var ve bu cami Samsun’un sembollerinden biri. Ama dert başka. Dert yıkıp yapma, betonlaşma” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık noktasında, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olacaklarının sözünü veren Cevat Öncü, vatandaşlardan gelen sorulara da içtenlikle yanıt verdi.

STK’LARA DA ZİYARET
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Pazar ziyaretinin ardından Samsun Barosu, Artvinliler Derneği, Emekli-Sen, KADEF ve TÜKODER’i de ziyaret etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.