Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

 Samsun’da düğün, kına ve nişan gibi etkinlikler yasaklandı

Samsun Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Samsun’da gerçekleştirilecek sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere ek olarak sokak/köy düğünü etkinliklerine de 4 Eylül’den itibaren izin verilmeyecek.

 Samsun’da düğün, kına ve nişan gibi etkinlikler yasaklandı
REKLAM ALANI
3 Eylül 2020 17:47

Türkiye genelinde ve Samsun’da artan yeni vakaların ardından İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 3 Eylül ve 110 sayılı kararı ile bazı ekinliklere kısıtlama getirildi.
Samsun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde Kovid-19 salgınıyla mücadelede herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi için kurulumuzun 28 Ağustos 2020 tarih ve 109 sayılı toplantısında ‘düğün, sünnet düğünü, kına gecesi, gelin alma, konvoy oluşturma, taziye, mevlitler gibi gibi vatandaşların birlikte bulunmaları ihtimali bulunan faaliyetlerde kısıtlama/yasaklama kararlarının, salgının yayılma hızını düşürmek, istenmeyen sonuçlarını engellemek ve en nihayetinde de toplum sağlığını korumak amacıyla’ kararlar alınmıştı. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nun 2 Eylül 2020 tarihli toplantısında alınan tavsiye kararı doğrultusunda halk sağlığının korunması ve salgının yayılım hızının en aza indirilmesi amacıyla; ilimizde gerçekleştirilecek sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere ek olarak sokak/köy düğünü etkinliklerine de 4 Eylül tarihinden itibaren izin verilmemesine, nikâh merasimi şeklinde yapılabilecek olan düğünler ile nikâhların en fazla 1 (bir) saatlik süre içerisinde tamamlanmasına, bu şekilde yapılacak nikâh merasimi şeklindeki düğünler ile nikâhlara gelen konuklara toplu yemek verilmesi de içinde olmak üzere her türlü yiyecek ve içecek servisinin (paketli su servisi hariç) yapılmasına izin verilmemesine kurulumuzun 28 Ağustos 2020 tarih ve 109 sayılı toplantısında alınan kararlara uyulmasına, kararların uygulanmasında azami özenin gösterilmesine karar verilmiştir” denildi.
Öte yandan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.