Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Samsun’da FETÖ’cü polisler: Darbeye katıldılar!

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 72’si tutuklu 108 eski polis hakkında hazırladığı ve mahkemenin kabul ettiği iddianamede, “Darbeye fiilen iştirak ettiler” vurgusu yapıldı.

Samsun’da FETÖ’cü polisler: Darbeye katıldılar!
REKLAM ALANI
17 Şubat 2017 11:23

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 72’si tutuklu 108 eski polis hakkında hazırladığı ve mahkemenin kabul ettiği iddianamede, “Darbeye fiilen iştirak ettiler” vurgusu yapıldı.

Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, “ByLock” kullanan emniyet mensubu sanıkların fiilen darbe teşebbüsüne iştirak ettikleri kanaatine vardığı belirtildi. İddianamede “ByLock” kullanan emniyet mensubu sanıklar hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunca FETÖ’nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 72’si tutuklu 108 eski emniyet mensubu sanık hakkında hazırlanan iddianame Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede FETÖ’nün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock” kullanan sanıkların, fiilen darbe teşebbüsüne iştirak ettikleri hususunda savcılığın kanaate vardığı vurgulandı.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET!

Bu çerçevede “ByLock” kullandığı tespit edilen sanıkların “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

‘KOMİSERLERİN ABİSİ’NİN İTİRAFLARI

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında emniyet mensubu sanıklar arasındaki “ByLock” yazışmalarına da  yer verilen iddianamede, soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan örgütün “komiserler grubu abisi” T.S’nin itirafları da dikkati çekti. İddianamede T.S’nin itirafı doğrultusunda emniyet oluşumuna “abi”lik yapan FETÖ mensupları tarafından, emniyet mensubu örgüt üyelerine yönelik darbeye fiili destek çağrısı yapıldığı bilgisine yer verildi.

‘DARBEYE DESTEK OLUN’ MESAJLARI

T.S, darbe girişimi gecesi FETÖ’nün “emniyet abisi” ve “emniyet imamları” tarafından, örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock” gibi programlar kullanan emniyet mensubu üyelerine, alt abilere, 15 Temmuz darbe girişimine destek olunmasına yönelik mesajlar atıldığını itiraf etti.

‘İŞİ GÜCÜ BIRAKIN, ASKERE DİRENMEYİN’

Sanık T.S, “Samsun il emniyet komiserleri imamı” olan “Yavuz” kod adlı kişinin ByLock’tan, “Değerli abiler şu an askerler yönetime müdahaleye başladı. Herkes işini gücünü bıraksın, bulunduğu yerden arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olmalarını temin etsin, direnmesinler, direnen emniyet güçlerine engel olsunlar. Her ilden ve bölgeden yapılan müdahale konusunda bilgi alalım. Bu strateji ile hareket edip bizi her yerden bilgilendirin. Düzgün not yazın. Askere direnmesin arkadaşlar, direnenlerin direncini kırsınlar, özellikle özel harekatta ve çeviktekiler askere teslimiyet gösterip menfilerin direnci kırılsın. Herkese ulaşalım” şeklinde mesajlar gönderdiğini de kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.