Dolar 32,5553
Euro 34,9632
Altın 2.457,65
BİST 9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Samsun’da HASTANE krizi!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Devlet hastanelerinde günlerdir tedavi hizmeti alamayan vatandaşlar mağdur edilmiştir” dedi

Samsun’da HASTANE krizi!
REKLAM ALANI
30 Haziran 2022 19:11

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, günlerdir Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun’da da devlet hastanelerinde yaşanan randevu krizi nedeniyle hem vatandaşın hem de sağlık çalışanlarının canından bezdiğini söyledi. Hancıoğlu, “Sağlıkta ‘dijital kaos’ yaratan iktidar vatandaşı mağdur ediyor” dedi.

SAĞLIK HİZMETİ, ANAYASAL BİR HAKTIK
Günlerdir, hastanelerden tedavi hizmeti almaya gelen vatandaşların MHRS üzerinden randevu alamadığına dikkat çeken Hancıoğlu, “Sağlıkta ‘dijital kaos’ yaratan iktidar vatandaşımızı mağdur ediyor. Anayasal bir hak olan ‘sağlık hizmetine erişim hakkı’, artık vatandaşımız açısından tarihe karıştı” dedi.

DEVLET HASTANELERİNDE KAOS
Personel yetersizliği nedeniyle kamu hastanelerinin, doktorların, sağlık emekçilerinin üzerindeki iş yükünün her geçen gün daha da arttığını, bu durumun sağlık hizmeti sunumunda ciddi aksamalara neden olduğunu, randevu sisteminin çökmesiyle birlikte bu krizin bir kaosa dönüştüğünü belirten Hancıoğlu, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun’da da devlet hastanelerinde büyük bir kaos yaşanıyor. İktidarın, ‘isteyen istediği hastanede muayene olabilecek, randevu kuyruklarında saatlerce beklenmeyecek’ diye pazarladığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi bugün artık her yönüyle iflas etmiştir. Hastanelerde tedavi sırasını bekleyen vatandaşlarımızın oluşturduğu fiziki kuyruklar, randevu alabilmek için telefon başında oluşan dijital kuyruklar bu iflasın kanıtıdır. Sağlıkta ‘dijital kaos’ yaratan bu iktidar vatandaşımızı mağdur etmiştir.

Hekimini yurt dışına kovan, emekçisine hak ettiği değeri vermeyen ve sağlığı ticarileştiren iktidarın bu sorumsuz tutumunun bedelini bugün, bir sağlık kenti olan Samsun ödüyor, bütün Türkiye ödüyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.