Dolar 32,4954
Euro 34,9278
Altın 2.425,77
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

SAMSUN’DA ‘KURT’ VAHŞETİ!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesi’nde ağıla giren kurt 24 koyunu telef etti, 15 koyunu da ağır yaraladı

SAMSUN’DA   ‘KURT’   VAHŞETİ!
REKLAM ALANI
13 Eylül 2022 15:58

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Karacaoğlan Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana gelen olayda, küçükbaş hayvan besiciliği yapan Salim İnce’nin evinin yanında bulunan koyun ağılına giren kurt, burada bulunan koyunlardan 24 tanesini telef etti, 15 koyunu da çeşitli yerlerinden ağır yaraladı.

‘ÇOCUKLARIMI BU KOYUNLARLA OKUTTUM’
Olayı anlatan Salim İnce’nin eşi Aliye İnce, “Sabahleyin kalkınca eşim fark etti. Ondan sonra şoke olduk. Yapacak bir şey yok. Çocuklarımı bu koyunlarla okuttuk. Birini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, biri de burada. Çocuklarımın işi gücü yok. Bunlarla geçiniyorduk. Başka bir gelirimiz yok. İki tane sığırım var, koyunlara eşim bakıyordu. Kurt toprağı eşelemiş, ağıla girmiş” dedi.

 Samsun’un 19 Mayıs ilçesi'nde ağıla giren kurt 24 koyunu telef etti, 15 koyunu da ağır yaraladı

‘YABANİ HAYVANLAR’ KORKUSU
“Yabani hayvanlarla başımız dertte” diyen Salim İnce ise şunları söyledi:

“Kurt ahıra girdi, 39 hayvanımızın 24’ünü telef etti, 15’ini yaraladı. Yaralıların yarısı ağır. Gırtlaklarından kesmiş, onlar da ölebilir. Zararımız çok büyük. Hamile olanlar vardı. Sabah ezanına kalktığımda ağılı açtım baktım ki bir tarafta 3 tane hayvan yatıyor. Önce normalden öldü zannettim. Yan tarafa baktım ki yığmış üst üste. Kesip kesip üst üste yığmış. Birkaç tanesi çıkmış dışarıda gördüm. Çıkanlar da gırtlakları kesilmiş yaralıydı. Jandarmaya haber verdik. Bu kurtlar çoğaldı. Bölgede kurt, çakal çoğaldı. Koyunlara hep zarar veriyorlar. Bu hayvanlardan geçiniyordum. Çocuğumu onlarla okuttum. Yeni mezun oldular ama işsizler. Hayvan üreticileri tedirgin. Herkes satmanın peşinde. Kurt davasından dolayı vatandaş hayvanlarını satıyor veya bakabileceği yakın yerde ağılda beslemeyi düşünüyor. Durum kötü.”

 Samsun’un 19 Mayıs ilçesi'nde ağıla giren kurt 24 koyunu telef etti, 15 koyunu da ağır yaraladı

Salim İnce, “20 yıldan beri onlarla haşır neşirim, onlarla geçiniyordum” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

 Samsun’un 19 Mayıs ilçesi'nde ağıla giren kurt 24 koyunu telef etti, 15 koyunu da ağır yaraladı

 Samsun’un 19 Mayıs ilçesi'nde ağıla giren kurt 24 koyunu telef etti, 15 koyunu da ağır yaraladı


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.