Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Samsun’da MUHTARLAR günü ‘KANUN YENİLENSİN!..’

Samsun’da 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan muhtarlar, ‘Köy ve Mahalle Kanunu’nun yenilenmesi talebinde bulundu

Samsun’da MUHTARLAR günü ‘KANUN YENİLENSİN!..’
REKLAM ALANI
19 Ekim 2023 16:12

Samsun’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, anıta çelenk sunumu ile devam etti. Törende muhtarlar adına konuşan Canik Karşıyaka Mahalle Muhtarı Cevdet Dursun, muhtarların taleplerini dile getirdi.

KÖY VE MAHALLE KANUNU YENİLENMELİ
Mahalleleri ilgilendiren konuların görüşüldüğü belediye meclis komisyon toplantılarında oy kullanmak istediklerini belirten Muhtar Cevdet Dursun, “98 yıllık Köy Kanunu ve 78 yıllık Mahalle Kanunu ile sorunlara çözüm üretmeye çalışan bir muhtarlık müessesi görüyoruz. Demokrasinin kılcal damarı olan muhtarların bir takım sorunları var. Muhtarların mahalleyi ilgilendiren konuların görüşüldüğü ihtisas komisyonlarına katılması sağlanmalı ve bu komisyon kararlarında muhtarlara oy hakkı tanınmalıdır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda değişiklik yapılarak muhtarlar tarafından düzenlenecek belge ile adres kayıt işlemlerinin yapılması sağlanmalıdır. Köy ve Mahalle Kanunu yenilenmelidir. Mekansal Adres Kayıt Sistemi ve SOYBİS Sistemi Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü kullanıma açılmalıdır” dedi.

Muhtarların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile program son erdi. Törene Samsun Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Öztürk ile muhtarlar katıldı.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.