Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Samsun’da Nazım Hikmet gecesi

Samsun’da düzenlenen Nazık Hikmet Gecesi’nde CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz bağlama çalıp türkü söylerken EMO Başkanı Mehmet Özdağ da ona eşlik etti

Samsun’da Nazım Hikmet gecesi
REKLAM ALANI
16 Ocak 2018 20:22

“Çağların Şairi” Nazım Hikmet, 116. doğum gününde Samsun’da, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şubesi’nde düzenlenen  etkinlikle anıldı. CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ise, bağlamasıyla usta şairin şiirlerinden bestelenen türküleri seslendirdi.

HAYATI, MÜCADELESİ, ŞİİRLERİ

Selanik’te 116 yıl önce 15 Ocak’ta dünyaya gelen Nazım Hikmet’in doğum günü kapsamında, ÇYDD Samsun Şubesi, Hayriye Yılmaz Eğitim Evi’nde,  usta şaire yakışır bir doğum günü anması gerçekleştirdi. Etkinlikte “Büyük Usta”nın adına layık biçimde hayatı ve mücadelesi anlatıldı, şiirleri okundu.

ÇYDD’nin düzenlediği etkinlikte, tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem, Nazım Hikmet şiirlerini yorumladı. Programda Cem Kükey şair Nazım Hikmet’in cezaevi günlerini,  Yazar Refik Baskın; şiirlerine ilham veren aşklarını, gazeteci Şakir Demirci ise; şairin Türkiye’den nasıl kaçırıldığına ilişkin bilinmeyenleri dinleyicilerle paylaştı.

AKCAGÖZ VE ÖZDAĞ’DAN KONSER

Nazım Hikmet’i 116’ıncı doğum gününde unutmayan katılımcılara  CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ile  EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, birlikte konser verdi. Usta şairin bestelenen şiirlerini birlikte seslendiren Akcagöz’e,  dinleyiciler de eşlik etti.

‘GERÇEK BİR VATANSEVER…’

ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen , “Bazı insanlar vardır ki, doğumu insanlığa, ülkesine, dünyaya bir ışık gibi doğar, son derece bereketlidir. Bizim için Nazım Hikmet de böylesine tarihsel bir değer ve ışıktır. Her ne kadar onu ’fi’ tarihinde vatan haini olarak ilan etmiş olsalar bile biz gerçek bir vatanseverin 113. doğum gününü kutlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.