Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

ZABITAYI ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ!

Samsun’da Ramazan ayı dolayısıyla fırınlara yapılan denetimlerde pide gramajları yüksek çıktı

ZABITAYI  ŞAŞIRTAN  GÖRÜNTÜ!
REKLAM ALANI
30 Mart 2023 15:21

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla başta fırınlar olmak üzere tüm gıda imalathanelerinde hijyen, gramaj ve ruhsat kontrolü yaptı. Denetimlerde pidelerin gramajları normalin 30 ile 80 gram üzerinde çıktı.

 SAĞLIKLI GIDADAN EN KÜÇÜK TAVİZ VERMEYİZ
İlçe halkının sağlığı için yıl boyunca kontrol ve denetimlerin kesintisiz devam ettiğinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, özellikle Ramazan, bayram gibi özel zamanlarda bu denetim ve kontrollerin daha da sıklaştırıldığını vurguladı. Demirtaş, “Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, hemşehrilerimizin sağlığını ilgilendiren her konuda sürekli teyakkuz halindedir. Bu noktada en küçük bir ihmale göz yummadan en küçük taviz vermeden çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyorlar. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da başta fırınlar ve pideciler olmak üzere tüm gıda imalathanelerinde bu denetimleri daha da sıklaştırdılar. Sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilen ekmek ve pideye ulaşabilmek, hemşehrilerimizin gönül rahatlığı ile bunları tüketmesi bu zamanlarda çok daha fazla önem arz ediyor. Biz de sofralara güvenilir gıda koyulabilmesi ve gönül rahatlığıyla tüketilebilmesi noktasında sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getiriyoruz” dedi.
Samsun’da 320 gram sade pide 10 TL, yumurtalı-susamlı pide ise 12,5 TL’den satılıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.