Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

SAMSUN’DA NEREDE YAPILACAK?

TEKNOFEST 2022 hazırlıkları için Samsun’a gelen T3 Vakfı Başkanı Seçuk Bayraktar, “TEKNOFEST 2022’yi Çarşamba Havalimanı’nda yapmayı düşünüyoruz” dedi

SAMSUN’DA NEREDE YAPILACAK?
REKLAM ALANI
4 Kasım 2021 13:38

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun’da yapılacak “TEKNOFEST 2022” için ilk incelemelerde bulunarak, “Tüm gayretimiz, gençlerimizin geleceği için” dedi.

HAVALİMANINDA İNCELEMELERE BULUNDU
T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2022 incelemeleri için sabah saatlerinde Samsun-Çarşamba Havalimanı’na indi. Burada beraberindeki heyetle birlikte havalimanında ve kulede incelemelerde bulunan Selçuk Bayraktar, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda da bulundu.

VALİ DAĞLI VE BAŞKAN DEMİR DE KATILDI
TEKNOFEST’in yapılacağı alanı inceledikten sonra açıklamada bulunan Selçuk Bayraktar, “Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberimizdeki heyetle birlikte TEKNOFEST 2022 Samsun için ilk incelemelerimize başladık. TEKNOFEST’i havalimanında yapmayı düşünüyoruz. Yerleşimi, girişleri, çıkışları ve etkinlikleri konuşmak üzere buradayız. TEKNOFEST 2021 bittiği gün, TEKNOFEST 2022’nin hazırlıkları başlamıştı. Onlar da yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

‘TÜM GAYRETEMİZ GENÇLERİMİZ İÇİN
Festivalde yapılacak çalışmalardan da bahseden Bayraktar, “Şimdiden sürprizleri söylemem mümkün değil. Zamanı gelince onları kamuoyu ile paylaşırız. TEKNOFEST’e geçen yıl 200 bin gencimiz başvurdu. 50 bin takım şeklinde başvuru oldu. Buradan yetişen öğrenciler sadece İHA’lar, SİHA’lar değil, teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında, teknoloji yarışmalarının yüzde 90’ı neredeyse sivil diğer alanlarda biyomedikalden yapay zekaya akıllı ulaşımdan insanlık yararına teknolojilere kadar çok geniş bir yelpazede alanlarda bu yarışmalar yapılıyor. Orada çok daha büyük eserler yapacaklarını göreceğiz genç kardeşlerimizin. Biz de şimdiden TEKNOFEST 2022’yi kocaman bir ekip olarak, aile olarak çalışıyoruz. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ev sahipleri olarak bunun yanında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız da burada. Tüm gayretlerimiz onların geleceği için” dedi.

UZAY BİLİMLERİ’NDE AÇIKLAMA
Selçuk Bayraktar’a incelemeler sırasında ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve şehrin idarecileri eşlik etti. Bayraktar, havalimanındaki incelemelerin ardından şehrin yöneticileri ile bir toplantı yapacak ve SAMÜ Ballıca Kampüsü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde basın açıklamasında bulunacak.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.