Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA ‘SAHTE DEPREMZEDE’ ALARMI!

Samsun’da zabıta, kendisini afetzedeymiş gibi tanıtarak vatandaşlardan para ve yardım talep eden kişileri tespit ederek haklarında işlem yaptı. Sahtekarların malzemelerine el konuldu

SAMSUN’DA ‘SAHTE DEPREMZEDE’  ALARMI!
REKLAM ALANI
9 Mart 2023 18:21

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, son zamanlarda kendilerini depremzede olarak tanıtarak vatandaşlardan para ve yardım talep eden kişilere yönelik olarak harekete geçti. Gelen ihbarlar doğrultusunda vatandaşların duygularını istismar ederek depremzedeymiş gibi yardım toplayan 4 kişi hemen tespit edilerek haklarında Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapıldı. Topladıkları malzemeler ise zabıta ekipleri tarafından gerçek ihtiyaç sahibi afetzedelere ulaştırıldı. Zabıta vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İLGİLİ ŞİKAYETLER ARTINCA
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürü Dolunay Genç, son zamanlarda vatandaşlardan, kendilerini depremzede olarak tanıtarak temel gıda alışverişi yaptıran kişilerle ilgili şikayetler aldıklarını söyleyerek “Bu konuda ekiplerimizi yönlendirdik. Yapılan tespitlerde daha önce haklarında dilencilikten işlem yapılan kişilerin kendilerini depremzede olarak tanıttıkları, vatandaşlara temel gıda alışverişi yaptırdıkları ve bunu belirli bir yerde depoladıkları görülmüştür. Bu dilencilerden aldığımız ürünlere el koyarak bunları gerçek ihtiyaç sahiplerine naklediyoruz. Kendilerine de Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince gerekli idari işlem yapıldı” dedi.

BAŞKAN DEMİR: FIRSAT VERMEYİZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, afetzede vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli çalışmaları yaptığını belirterek “Kentimizde dilencilik yapan kişilerin deprem bölgesinden geliyormuş gibi davranarak yardım malzemesi topladıklarını ekiplerimiz belirledi. Gelen ihbarlar doğrultusunda zabıta hemen gerekli müdahaleyi yaptı. Haklarında gereken işlemler yapıldı. Deprem felaketini kullanarak vatandaşlarımızın duygularını istismar edip yardım toplamaya çalışan kişilere zabıta ekiplerimiz asla fırsat vermeyecek” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.