Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Samsun’da ŞOK eden görüntüler ‘TEST İSTEMİYORUZ DEFOLUN!..’

Samsun’da filyasyon ekiplerinin sayısı 200’e çıkartıldı. Bir binadan kovulan filyasyon ekibi ise polis desteğiyle test yapabildi

Samsun’da ŞOK eden görüntüler  ‘TEST İSTEMİYORUZ DEFOLUN!..’
REKLAM ALANI
12 Kasım 2020 14:42 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2020 14:55

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, 200 filyasyon ekibiyle korona virüsüne karşı büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, “Bafra İlçesi’nde bir ekibimiz, ‘biz filyasyon istemiyoruz, gidin buradan’ denilerek, bina sakinleri tarafından uzaklaştırıldı. Ekiplerimiz daha sonra polis desteğiyle filyasyon çalışmasını tamamladı” dedi.

DUYARSIZLIK, ZOR DURUMLAR YAŞATIYOR
Samsun’da yeni tip korona virüsü hastalığıyla yürütülen mücadelenin en ön cephesinde Samsun Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri bulunuyor. Virüsün izini köy kent demeden gece gündüz takip eden 500 kişilik sağlık ordusu, her ay yaklaşık 150 bin kilometre yol yaparak Kovid-19 hastalığının ildeki yayılımının önüne geçmeye çalışıyor. Filyasyon ekiplerine yardımcı olmayan vatandaşlar ise duyarsızlıklarıyla zor durumlar yaşatıyor.

SAĞLIK EKİPLERİ BİLGİLENDİRİYOR
Vaka sayılarının artmasıyla ekip sayılarının da arttığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, şunları söyledi:

“İlimizde virüs taşıyanların temas ettiği kişilerin belirlenmesi için 200 filyasyon ekibimiz hafta içi hafta sonu ayrımı gözetmeksizin, 7 gün boyunca 09.00-23.00 saatleri arasında, 500 kişilik büyük bir sağlık ordusuyla hizmet veriyorlar. 80 araçla sahada bulunan ekiplerimiz her ay yaklaşık 150 bin km yol yaparak Kovid-19 hastalığının ilimizdeki yayılımının önüne geçmeye çalışıyor. Ekiplerimiz kasım ayı itibariyle günlük Kovid-19 pozitif kişilerle temas etmiş yaklaşık 2 bin kişiye ulaşarak, filyasyon çalışması yapıyor ve karantinada dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgiler veriyor. Son haftalarda artan vaka sayıları karşısında, bu çalışmanın etkin bir şekilde yürütülmesi için 25 ekiple başlattığımız takip sürecini, Valimiz Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatları ve desteğiyle bugün 200 ekiple devam ettiriyoruz.”

KABA VE SERT TAVIRLAR
Vatandaşların duyarsızlığından yakınana İl Müdürü Oruç, “Korona virüsünün izini bir dedektif gibi süren ekiplerimizin en önemli ihtiyacı halkımızın bu çalışmada kendilerine adres ve kişilere ulaşmada yardımcı olmaları. Maalesef ekiplerimiz kişilerin eksik bilgi vermesi, adreslerini ve telefon numaralarını doğru aktarmaması nedeniyle sorunlar yaşıyor; gittikleri adreslerde kabul edilmiyor, kaba ve sert tavırlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Hatta geçtiğimiz günlerde Bafra’da bir ekibimiz, ‘biz filyasyon istemiyoruz, gidin buradan’ denilerek, bina sakinleri tarafından uzaklaştırıldı. Ekiplerimiz daha sonra polis ekiplerimizin desteğiyle filyasyon çalışmasını tamamladı. Ekiplerimizin yaşadığı bir diğer sorun ise bazı temaslı kişilerin ısrarla Kovid-19 testi yaptırmak istemesi ve ekiplerimizle tartışma içine girmeleri” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.