Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsun’da ‘TİYATRO’ ŞÖLENİ!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun(OMÜTİT) düzenlediği ‘Ulusal Tiyatro Festivali’ bu yıl da Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyirciyle buluşuyor

Samsun’da  ‘TİYATRO’  ŞÖLENİ!
REKLAM ALANI
1 Haziran 2023 20:03

Samsun’da OMÜTİT Mezunlar Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Sadiye Doğan, bu yıl 27’ncisi düzenlenen festivalin, hibrit eğitimin sürdüğü ve öğrencilerin uzaktan eğitime geçmesiyle, birçok tiyatro topluluğunun faaliyetlerine ara vermesine rağmen yapılmasının önemine değindi.

TİYATRO

HÜSEYİN AYÇİÇEK ADINA DÜZENLENDİ
Hem ev sahibi üniversitenin hem de davetli olarak festivale katılan üniversite öğrencilerinin katılım göstermesinin bu çok eski ve köklü festivalin tüm yurtta prestiji açısından önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getiren Doğan, “Festivalin diğer önemli yanı ahde vefa açısından OMÜTİT’İN kurucu üyelerinden 2021 yılında vefat eden Hüseyin Ayçiçek adına düzenlenmesidir. 04 Haziran tarihine kadar düzenlenen festivale, Doğuş Üniversitesi, Trabzon Tiyatro Trafik, Başkent Üniversitesi, Neros Akademi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve OMÜTİT Mezunları oyunlarıyla katılıyor” dedi.

TİYATRO

ZEUS’TAN BİR DAHA ÇAL SAM’E…
Öğrencilikleri sürerken Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğunda görev almış, üniversiteden mezun olduktan sonra da bir araya gelerek ‘Fanus’ adlı oyunla ilk kez 2018’de sahneye çıkan OMÜTİT Mezunlar Ekibi de, bu yıl festivalde yerini aldı. Fanus oyunundan sonra çalışmalara devam eden ekip, Zeus, Bir Zaman Tiyatro, Ay Işığında Şamata oyunlarını hem festival kapsamında hem de turnelerde sergiledi. İstanbul, Ankara ve Samsun’da grup oluşturan ‘OMÜTİT Mezunları’ bu yıl, Samsun ekibinin hazırladığı ‘Bir Daha Çal Sam’ adlı iki perdelik komedi türündeki oyunla seyircisiyle buluştu.

TİYATRO TİYATRO

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.