Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA ‘ULAŞIM’ ZAMMI!

Samsun’da toplu taşıma hizmeti veren dolmuş esnafı 7.75 TL olan bir kişi ücretine zam talebinde bulundu. Esnafın artan maliyetler nedeniyle yaptığı zam talebi üzerine şehir içi dolmuş hatları 9.50 TL olarak belirlendi

SAMSUN’DA ‘ULAŞIM’ ZAMMI!
REKLAM ALANI
1 Mart 2023 18:19

Samsun‘da şehir merkezindeki toplu taşıma araçlarına yüzde 20 oranında zam yapıldı, ilçeler arası taşımacılık yapan minibüs ve otobüslere de kilometre bazlı fiyat düzenlemesi getirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda Samsun şehir merkezinde kullanılan toplu taşıma araçlarının fiyat tarifesi ve ilçeler arası taşımacılık yapan minibüs ile otobüs ücretleri görüşüldü.

TİCARİ TAKSİ VE ÖĞRENCİ SERVİSLERİ
Toplantıda kent içi toplu taşıma fiyatları yüzde 20 oranında artırıldı. İlçelerden merkeze gelen minibüs ve özel halk otobüslerine Km bazlı fiyat düzenlemesi yapıldı. Toplantıda ticari taksi ve öğrenci servislerine zam yapılmadı.


OTOBÜS VE TRAMVAY DA ARTTI: Raylı sistem en düşük istasyon (1-12 istasyon arası) yolculuk bedeli tam 6,25 TL olurken otobüs ücretleri ise tam kişi 7 TL’den 8,5 TL’ye çıkartıldı.

YENİ TOPLU TAŞIMA FİYATLARI
UKOME’de alınan karara göre yeni fiyat tarifesi ile birlikte şehir içi dolmuş hatları öğrenci 7,5 TL, tam 9,5 TL oldu. 1, 2, 3 ve 4 Nolu Dolmuş Hatları fiyat tarifesi öğrenci 7,5 TL, tam ise 9,5 TL oldu. İlçeler arası dolmuş ve otobüslerin fiyat tarifesi, ilçelerin merkeze olan mesafesi oranında yenilendi.

İlçeler arası dolmuşlara analizle Km bazlı ücret düzenlemesi yapıldı. Otobüslerde ve tramvaylarda fiyat tarifesine yüzde 20 zam uygulandı. Raylı sistem en düşük istasyon (1-12 istasyon arası) yolculuk bedeli tam 6,25 TL, öğrenci 4,15 TL oldu. Otobüs ücretleri ise tam kişi 7 TL’den 8,5 TL’ye, öğrenci 3,5 TL’den 4,25 TL’ye yükseldi. UKOME toplantısında ayrıca öğrenci servisleri, taksiler ve ringlere zam yapılmama kararı alındı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.