Dolar 32,5692
Euro 34,7679
Altın 2.413,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

SAMSUN’DA YAYGIN TEST UYGULAMASINA BAŞLANDI

SAMSUN’DA YAYGIN TEST UYGULAMASINA BAŞLANDI
REKLAM ALANI
12 Haziran 2020 18:02

Ülke genelinde yaklaşık 153 bin kişiye yapılacak çalışma kapsamında Samsun’da 1368 kişiye bağışıklık düzeyini gösteren Antikor Testi ve hastalık durumunu gösteren PCR testi yapılacak.
Testler ve yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç;
“Testler TÜİK tarafından örneklem yöntemiyle belirlenen ilimizdeki 1368 kişiye yapılacak. Bugün itibariyle başlayan çalışmada, Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerimiz bize iletilen listelerdeki hanelere ulaşarak, uygulama hakkında bilgi verecek ve testleri kabul eden kişiye hem bağışıklığı tespit eden Antikor Testini hem de hastalık durumunu gösteren PCR testini yapacak.


GİZLİ POZİTİFLER TESPİT EDİLECEK
Test sonuçları bize, ilimizde hastalığı belirti göstermeden atlatmış “Sessiz Hastaları” ve hastalığı taşıyan olası “Gizli Pozitifleri” tespit etme imkânı verecek.
Böylelikle hem ilimizin bağışıklık haritasını çıkarmış olacağız; hem de olası gizli pozitif hastaları yakalayarak, vakaların tekrar yükselişe geçmesini önlemek için hangi noktalara odaklanmamız gerektiğini göreceğiz.


TESTLER AY SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Ekiplerimiz belirlendi, 48 ayrı mobil ekiple bu çalışmayı yürüteceğiz. Ay sonuna kadar tüm testleri tamamlayıp, verileri Sağlık Bakanlığımıza göndermeyi planlıyoruz.
Bu çalışmanın tamamlanması için halkımızın desteğini bekliyoruz. Onlardan ricamız hane ziyaretine gelecek ekiplerimiz onlara ulaştığında, testin yapılması noktasında kendilerine yardımcı olmaları ve gerekli kolaylığı göstermeleri” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.