Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

SAMSUN’DAN ANKARA’YA…

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ithafen 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Samsun’dan Ankara’ya ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’ düzenleyecek

SAMSUN’DAN ANKARA’YA…
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2023 16:51

SAMKON, 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Samsun’dan Ankara’ya ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’ düzenleyecek. Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun Tütün İskelesi’nden karaya ayak bastığı noktadan başlayarak, Cumhuriyetin ilk meclis binasında son bulacak. Etkinlik kapsamında Samsun’dan hareket eden milli bisikletçiler 4 günün sonunda Ankara’ya ulaşacak.

4 ETAP, 100 BİSİKLETÇİ, 600 KİLOMETRE
Bu özel bisiklet turu, toplam 600 kilometre uzunluğunda olup, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün 4 etap halinde devam edip, Kahramankazan’da sonlanacak. Tur boyunca kurulacak etkinlik ve kültür çadırları, konserler, Milli Mücadele ruhunu yeniden canlandıracak ve genç nesillere bu önemli dönemi aktaracak bir platform sunacak. 4 gün sürecek olan bisiklet turunda; 4 etapta, 100 bisikletçi 600 kilometre pedal çevirecek. SAMKON tarafından düzenlenecek ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’ organizasyonu ile çocuk bisikletçiler de kendi yaşıtlarıyla 1 kilometre pedal çevirerek yarışacak.

AŞÇI: SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Bu yılki ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’ kapsamında bir sosyal sorumluluk projesine de yer vereceklerini belirten SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, “Sosyal sorumluluk projemizle güzergah üzerindeki köy okullarına özel bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Eğitime katkı sağlamak amacıyla, bu köy okullarına ulaşarak toplamda 100 adet bisiklet hediye edeceğiz. Böylece, çocukların bisikletle tanışmasını ve sporun güzelliklerini keşfetmelerini sağlayarak onlara unutulmaz bir hediye sunacağız” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.