Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUNLU GÜREŞÇİ AVRUPA ŞAMPİYONU!

Samsunlu 19 yaşındaki milli sporcumuz Alperen Berber, Avrupa Güreş Şampiyonası’nın finalinde İslam İsmailovich Aliev’i 4-3 mağlup etti ve şampiyon oldu

SAMSUNLU GÜREŞÇİ  AVRUPA ŞAMPİYONU!
REKLAM ALANI
14 Şubat 2024 22:32

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi grekoromen stil 82 kiloda temsil eden Alperen Berber, altın madalya kazandı.


Şampiyonada 82 kiloda mücadele eden Alperen Berber, 2’nci turda dünya şampiyonu Azerbaycanlı Refik Huseynov’u etkili salto ile 7-1 yendi. Alperen, çeyrek finalde ise Gürcü Gela Bolkvadze’yi de 7-1 yenerek yarı finale yükseldi.

KENAR YÖNETİMİNDEN HAKLI İTİRAZ
Milli sporcu, bu turda Bulgar rakibi Ayk Mnatsakanyan’ı 5-1 yendi ve altın madalya için Bireysel Rus sporcu Islam Ismailovic Aliyev ile karşılaştı. Final maçının ilk dakikasında Alperen, boyundurukla 2-0 öne geçti. Rakibinin oyununa 4 puan verilse de kenar yönetimi itiraz etti ve itiraz kabul edildi. Skor 3-0 Alperen’nin lehine oldu. Genç güreşçi, rakibine 1 puan verse de Aliyev’i minder dışına atarak skoru 4-1’e getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Alperen, rakibi karşısında çok dikkatli bir mücadele ortaya koydu. Rakibinin baskısı karşısında Rus sporcunun kenar yönetimi Berber’in faul yaptığı gerekçesiyle itiraz etti ve maç 4-3 oldu.

ALTIN MADALYA ALPEREN’İN
Son saniyelerde Islam Ismailovic Aliyev baskı kursa da Alperen Berber rakibine puan vermedi ve Samsun Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Alperen Berber Avrupa şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.