Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

SAMSUN’UN GURURU FİRMALAR!

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi başaran 4 firmayı kutlayarak, “İnancımızı kaybetmeden üretmeye devam edeceğiz” dedi

SAMSUN’UN GURURU FİRMALAR!
REKLAM ALANI
26 Eylül 2023 17:00

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl hazırladığı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu’nun 2022 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, listeye Samsun’dan 4 firma adını yazdırmayı başardı.

YEŞİLYURT, ULUSOY, SAMPA VE BORSAN
Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri 8 milyar 487 milyon 541 bin 304 TL net satışla listeye 98’inci sıradan girerken, Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş. ise, 3 milyar 644 milyon 209 bin 395 TL net satışla 273’üncü sırada yer aldı. Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ise, 3 milyar 429 milyon 390 bin 692 TL ile listeye 295’inci sıradan listeye girerken, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. de 2 milyar 263 milyon 720 bin 801 TL net satışla 456’ıncı basamaktan listeye girerek Samsun’un gururu oldular.

‘TAKDİRE ŞAYAN BİR PERFORMANS’
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, İSO ilk 500 listesinde yer alan dört firmayla onur duyduklarını belirtti. Yaşanan tüm ekonomik zorluklara rağmen Samsunlu sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdığını belirten Başkan Murzioğlu, “Zor bir süreçten geçtiğimiz aşikar. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Samsun’dan firmalarımızın listede yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Bu firmalarımız çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve aş sağladılar. Sanayicilerimiz 2022 yılının zorlu koşullarında takdire şayan bir performans ortaya koydu. Önümüzdeki dönemde bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Çünkü Samsun’da bu potansiyel var. Yeter ki; inancımızı kaybetmeden üretmekten vazgeçmeden, işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edelim. Biz de Oda olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da listedeki firmalarımızın sayısının artması için elimizden gelen tüm gücümüzle katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin ekonomik gelişimi ve kalkınması hedefinde üreterek, ihracat yaparak, iş ve aş sağlayarak katkıda bulunan firmalarımızın yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.